[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC2 samba password...



MG wrote:
Hi!

I setup the samba 3.0.3-5 in FC2. It is running, but the users cannot browse
the share, because it ask the password.
I remove the nobody from smbpasswd and I restart samba, then okay!
But then samba rewrite nobody to smbpasswd. Why?
Or why does it ask the password?
It is bug?

My smb.conf is:
[global]
username map = /etc/samba/smbusers
server string = SAMBA
password server = None
security = share
guest ok = yes
workgroup = group
client code page = 852
character set = ISO8859-2
hosts allow = 192.168.21.
public = yes
browseable = yes


[Install]
        comment = Install
        path = /mnt/hda4/Install
        public = yes
        guest ok = yes
        browseable = yes
# ----------------------------------


My smbusers is: root = administrator admin nobody = guest pcguest smbguest # ----------------------------------

Bye!
Gabor

search in bugzilla. although there hasn't been feedback on this, it seems to be a bug. try to access your share directly //servername/Install. it should be able to access directly. but going through the server first via //servername, it's the only time it will ask for a password. i have the same setup on my laptop. hopefully it's fixed soon, as it always worked without problems on FC1. of note is to check the samba.org bug list. there seems to be a bug in 3.0.3 with regards to security=share setting. it's been fixed in 3.0.4, but i have no idea if it's the same bug.


so basically, just try to access the share directly. works here.

dex



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]