[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: network card : device not present



oops !
I have forget to said than my SO is Fedora core 2.


On Wed, 6 Oct 2004 23:05:15 +1000, Todd Sullivan <todd system6 org> wrote:
> I am experiencing the same issue with a workstation here, only difference
> being the card is an RTL-8139B.
> 
> Are you running FC1?
> 
> Todd
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: fedora-list-bounces redhat com [mailto:fedora-list-bounces redhat com]
> On Behalf Of fellons
> Sent: Wednesday, October 06, 2004 10:53 PM
> To: fedora-list redhat com
> Subject: network card : device not present
> 
> Hi to all.
> 
> For the first, I wanna said thanks to who have reply me.
> I don't answer at once becouse I think is better try the solutions
> replied me, read some article, try to make ecc... and after, if my
> problem never-ending ... then send new mail :)
> 
> My network card don't work again  :((
> anaconda (I think is it! who make boot) and "ifup eth0"said "device not
> present"
> 
> Some god man can help me, please ?
> 
> I attach information result to my job :
> - lspci found
> 00:0d.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
> RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
> 
> - in /etc/modprobe.conf
> alias eth0 3c501
> 
> - lsmod not found nothing
> lsmod not found some of eth0, 3c501 or some other with net do than
> specify use of network card
> 
> - dirver not found in /lib/modules ...
> 
> - this is my ifcfg-eth0
> DEVICE=eth0
> BOOTPROTO=none
> IPADDR=192.168.0.1
> NETMASK=255.255.255.0
> ONBOOT=yes
> USERCTL=no
> PEERDNS=no
> TYPE=Ethernet
> IPV6INIT=no (this I think is off becouse I have write "alias net-pf-10
> off" on modprobe.conf - for a problem of SSHD)
> 
> I prefer to work with terminal, but I have try to use once
> system-config-network.
> This prog know my card, but card is deactivated.
> If I try to active card, this is the message returned:
> "system-config-network:17917): Gtk-CRITICAL **: file gtktextbuffer.c: line
> 557
> (gtk_text_buffer_emit_insert): assertion `g_utf8_validate (text, len, NULL)'
> failed"
> 
> This card work (if is not broken now!) before have worked on direct
> connection onto 2 win2000 and also onto win2000 and redhat 7.3 (this
> last not really sure to work well).
> 
> Now I work with apache, write something for web, and apache on
> 127.0.0.1 work well.
> 
> My project is a domestic network, and this pc must become a server
> machine (for what services I don't know now (DNS, MAIL, INTERNET ...))
> 
> I come to Windows world, and Linux is to me hard to understand.
> 
> NB
> all operation are executed with root.
> 
> Sorry for the long mail
> Thank in advantage for any answer
> and sorry for my english.
> 
> bye by fellons
> 
> --
> fedora-list mailing list
> fedora-list redhat com
> To unsubscribe: http://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
> 
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]