[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: getting tv card to work in FC2



Hi Alexander

> Check "/sbin/lspci" to list your TV card. Then check "/sbin/lsmod"
> whether is lists the saa7146 kernel module. If not, then run in one
> terminal "tail -f /var/log/messages" (as root) and in another one run
> "modprobe -v saa7146" (as root). Check too /etc/modprobe.conf for
> existing TV card related settings.
> 

This is what I get.. still not working.. any other ideas please?

Gordon


00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400/KT600 AGP]
Host Bridge
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 PCI Bridge
00:07.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)
00:07.1 Input device controller: Creative Labs SB Audigy MIDI/Game port
(rev 04)
00:07.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port (rev
04)
00:08.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7146 (rev 01)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 80)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 80)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1
Controller (rev 80)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 82)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8235 ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc.
VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II]
(rev 74)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon
9200] (rev 01)
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV280 [Radeon 9200]
(Secondary) (rev 01)
[wizzy localhost wizzy]$ su
Password:
[root localhost wizzy]# modprobe -v saa7146
bash: modprobe: command not found
[root localhost wizzy]# /sbin/modprobe -v saa7146
insmod /lib/modules/2.6.8-1.521/kernel/drivers/media/common/saa7146.ko
[root localhost wizzy]# tvtime &
[1] 3028
[root localhost wizzy]# Running tvtime 0.9.12.
Reading configuration from /etc/tvtime/tvtime.xml
Reading configuration from /root/.tvtime/tvtime.xml
videoinput: Cannot open capture device /dev/video0: No such device or
address
Thank you for using tvtime.


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]