[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: App Start up Woes in KDE 3.2.2



Derek,

Derek Schaible wrote:
Hi list,

A problem has crept up on me over the past couple of weeks and I have no
idea where to begin troubleshooting it.

When I first load KDE 3.2.2 some apps, such as Evolution, Kate, Kwrite,
Kcalc, gnome-print-manager, gedit, basically any KDE or Gnome native app
takes a very long time to load, up to 5 minutes. Sometimes, they
hourglass for a while and then just stop.

Executing, say, kate at the command line gives no error messages nor do
any appear in any logs.

Xmms, Xine, Wine apps (M$ Word, ppt, etc), firefox all start up right
away. It's only KDE and Gnome apps. Once the apps are up and running
everything is fine. But each app must go through this process once.

However, say I logged out with Evolution still open. Next login will
restore the app without delay.

I cannot think of any event that may have changed my system. I've been
running FC2 with kernel 2.6.7-1.494.2.2.stk16 for a couple of months on
a Dell Latitude D800 laptop. Since this problem began I tried the
updated KDE from up2date but the problem persists.

Any thoughts on where to begin tracking this down would be greatly
appreciated!!


Have you ever logged on using KDE or GNOME? I had a similar problem when I used AfterStep on RH9 using KDE or GNOME applications. It took them forever to start, and when I checked ps only starting "konsole" from KDE it started couple other KDE based processes such as kinit or so.

Try to verfiy this behaviour by logging into GNOME starting GNOME apps
and do the same w/KDE and KDE apps.

Might be worth starting one of those apps using

strace -t -o /tmp/evolution.log evolution

so you can see where the application hangs forever.

Just a best guess.

Alex


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]