[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: HP 5370C Scanner How to config?



On Sun, 2005-04-10 at 07:50 -0400, Bob Goodwin wrote:
> Paul Howarth wrote: 
> > Bob Goodwin wrote: 
> > > Paul Howarth wrote: 
> > > 
> > > > You probably just need a local udev rule to recognise the
> > > > scanner and 
> > > > make the link /dev/scanner0 -> sg0. That will result in the
> > > > correct 
> > > > permissions being set for /dev/sg0 and then xsane should be able
> > > > to 
> > > > "see" the scanner. 
> > > > 
> > > > Please post the output of: 
> > > > $ udevinfo -a -p `udevinfo -q path -n /dev/sg0` 
> > > > 
> > > > Paul. 
> > > >   
> > > > 
> > > 
> > > udevinfo -a -p `udevinfo -q path -n /dev/sg0` 
> > > 
> > > couldn't get the class device 
> > 
> > OK, try just: 
> > $ udevinfo -q path -n /dev/sg0 
> > 
> > What messages appear in /var/log/messages when you plug the scanner
> > in? 
> > 
> > Can you also post the output of: 
> > $ ls -l /dev/s* 
> > 
> > And can you see if the scanner will work if you're logged in as
> > root? 
> > 
> > Paul. 
> > 
> No,it does noy work as root.
> 
> kudzu --probe shows the following:
> 
> class: OTHER
> bus: USB
> detached: 0
> driver: hpusbscsi
> desc: "Hewlett-Packard ScanJet 5300c/5370c"
> usbclass: 0
> usbsubclass: 0
> usbprotocol: 0
> usbbus: 1
> usblevel: 1
> usbport: 1
> usbdev: 2
> vendorId: 03f0
> deviceId: 0701
> usbprod: Hewlett Packard ScanJet 5300C/5370C
> 
> hwbrowser lists "Scanner" as device :  /dev/sg0
> 
> But there is no /dev/sg0 in /etc/fstab or in the /dev/ directory.
> 
> I'm not familiar with "udev" and don't know if these differences are
> normal?
> 
> Bob Goodwin
> 

This shows it as supported
http://www.sane-project.org/sane-mfgs.html

check at that site for other things to make it work.



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]