[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC4 sound card correctly detected, but no sound



Am Mi, den 29.06.2005 schrieb Justin Willmert um 16:25:

> Xiaodong wrote:
> 
> >I Have FC4 (kernel 2.6.11-1.1369_FC4) installed in a DELL Inspiron
> >600m. The sound card is Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM
> >(ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97. It was detected correctly and the module
> >snd-intel8x0 was installed during the installation and later soundcard
> >detection. But when I press the "play test sound" button, no sound can
> >be heard. The speaker is not muted. Any idea what went wrong?
> >Appreciate it.
> >
> >Xiaodong

> I too am having the same problem. I am running an hp pavilion ze4900, 
> but my sound card is also an Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM 
> (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97. My symptoms are the same also. I can tell 
> you, too, that it is not just a FC4 specific problem. When I was still 
> running FC3, I had no sound capabilities either.

> Justin

Watch out for module snd-intel8x0m being loaded (/sbin/lsmod). If it is
listed then unload it and sound should come up.

Alexander


-- 
Alexander Dalloz | Enger, Germany | GPG http://pgp.mit.edu 0xB366A773
legal statement: http://www.uni-x.org/legal.html
Fedora Core 2 GNU/Linux on Athlon with kernel 2.6.11-1.35_FC2smp 
Serendipity 16:38:59 up 3 days, 23:31, load average: 0.17, 0.09, 0.10 

Attachment: signature.asc
Description: Dies ist ein digital signierter Nachrichtenteil


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]