[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: FC4 x86_64 dies with heavy SATA RAID load



Alexander Dalloz wrote:
> Am Do, den 30.06.2005 schrieb Mark Miksis um 1:38:
> 
> 
>> I have the 3Ware 9500S-4LP (running RAID5) installed in a Dell
>> Poweredge 1800 (dual EM64T Xeon, 7520 chipset).  With Fedora Core 4
>> installed, everything seems fine at first glance.  However, after a
>> period (many minutes) of heavy disk I/O operations, the machine
>> begins to slow and then becomes completely unresponsive.  I get
>> "APIC error on CPUn: 00(40)" in dmesg which may or may not be
>> related.  Nothing is logged to syslog when the failures occur.  I
>> have tried booting with noapic and using the uP kernel.  Some of
>> these configurations make the APIC error go away, but the hangs
>> still occur.  This machine will run fine for days or more at high
>> CPU loads as long as the I/O load to the RAID card is low.
> 
> 
> A known issue. Some weeks ago discussed on the CentOS list:
> 
> http://lists.centos.org/pipermail/centos/2005-May/005824.html
> 
> Don't know why the bugzilla ticket is restricted
> 
> https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=121434


Very interesting reading - thanks for the link.  Some of those posts
suggest that the newer 3Ware firmware may "improve" the issue.
Otherwise, I guess I'm in the market for a different 4 channel RAID 5
SATA card.  Any recommendations?


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]