[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: mplayer broken on FC5?



On Mon, 2006-10-30 at 14:50 -0800, Philip Walden wrote:
> I did a yum update about Oct 28, which updated my mplayer to 
> mplayer-1.0rc1-1 from *pre8*, I think.
> 
> Just know I tried it and get a "mplayer: error while loading shared 
> libraries: libspeex.so.1: cannot open shared object file: No such file 
> or directory".
> 
> Looking for libspeex.so.1, get:
> 
> ll /usr/lib/libspeex*
> lrwxrwxrwx 1 root root     17 Oct 28 14:01 /usr/lib/libspeex.so.1 -> 
> libspeex.so.1.3.0
> -rwxr-xr-x 1 root root 139388 Oct 26 04:07 /usr/lib/libspeex.so.1.2.0
> 
> So it looks like something linked a new version but did not actually add 
> the library.

Just so you don't think no-one saw your post, I read it and have never
used libspeex. How did you use it and for what kind of file?
You might try: yum -y --enablerepo livna install mplayer*
and see if it comes through. You could get lucky. 
I'll be go to hell, I just peeked in /usr/lib and found it! Right there.
I did the rpm thing and it says: xmms-speex-0.9.1-7.fc5
That is what provided the lib. Now you know! 

Damn, you did get lucky! Ric

-- 
================================================
My father, Victor Moore (Vic) used to say:
"There are two Great Sins in the world...
..the Sin of Ignorance, and the Sin of Stupidity.
Only the former may be overcome." R.I.P. Dad.
Linux user# 44256 Sign up at: http://counter.li.org/
http://www.sourceforge.net/projects/oar
http://www.wayward4now.net
================================================


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]