[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: UPS ON RS-232 (+) CLOSE TO SUICIDE !!



SERGIE wrote:
> Please help - spent a week 24hr/day, no results. Wouldn't not want anyone me 
> to suicide? I got fc5.
> 
> Windows detects the UPS with no problems, with out any additional settings. On 
> unix, I use /dev/ttyS0 (this is 100% correct, since windows is run on virtual 
> machine on the unix box).
> 
> So, when I try to use the same software from developer (IPPON, Model Back 
> Power 500 - "DUMB" UPS), written on Java and works and looks the same as in 
> windows, it can not detect the UPS (does no see anything) on the /dev/ttyS0, 
> on which windows within vmware detected it no problem.
> 
> I reckon I gotta set up some stop bits, parity and speed on the port.
> 
> "setserial" is no longer widely used, to I think "stty" is what I need.
> 
> THE QUESTION: what and how do I set up the device so that programs (apcupsd, 
> nut, vendor's software). And am I on the right way?
> 
> Some comments: 
> * /dev/ttyS0 is rw under the id I work. root's execution does not help either. 
> * kermit with 9600 connects and nothing received or echoed back.
> * Whilst running programs under unix, /dev/ttyS0 is vacant.
> 
> Appreciate your help.
> 
> SERGIE.
> 
Dumb question - are you trying to access /dev/ttyS0 while Windows is
running on the virtual machine?

Mikkel
-- 

  Do not meddle in the affairs of dragons,
for thou art crunchy and taste good with Ketchup!


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]