[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Swap Space Not Being Used?



I'm using FC4 on a Dell Inspiron 2200 (for over 1 year). OOo has started
crashing when working with inserting large picture files (although I've
worked with them in the past without problem). I noticed in xosview that
the physical memory (0.5GB) quickly goes up near the maximum and then OOo
exits. I also noticed that the swap space (which I believe is about 1GB)
always shows exactly zero. (On a 2gb memory dual opteron system, xosview
reports 845mb.) Shouldn't xosview show some swap space being used?

Here is the partition table reported by fdisk:

Disk /dev/hda: 60.0 GB, 60011642880 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 7296 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1               1           6       48163+  de  Dell Utility
/dev/hda2   *           7        2556    20482875    7  HPFS/NTFS
/dev/hda3            6920        7295     3020220   db  CP/M / CTOS / ...
/dev/hda4            2557        6919    35045797+   5  Extended
/dev/hda5            2557        2569      104391   83  Linux
/dev/hda6            2570        2697     1028128+  82  Linux swap /
Solaris
/dev/hda7            2698        6919    33913183+  8e  Linux LVM

Any ideas on how I can check on whether swap is being used and/or turn
sway back on if it is actually not being used?

Rick B.

Rick Bilonick
mailto:rab nauticom net
http://www.nauticom.net/users/rab


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]