[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Swap Space Not Being Used?



>On Fri, 2006-09-22 at 00:27 -0400, Rick Bilonick wrote:
>> I can't get swapon to work and I'm sure swap is off.
>> 
>> [root ophth-bilora chippy]# free -m
>>              total       used       free     shared    buffers
>> cached
>> Mem:           495        487          7          0         26
>> 203
>> -/+ buffers/cache:        258        237
>> Swap:            0          0          0
>> [root ophth-bilora chippy]# /sbin/swapon /dev/hda6
>> swapon: /dev/hda6: Invalid argument
>> 
>> 
>> [root ophth-bilora chippy]# cat /etc/fstab
>> # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
>> /dev/VolGroup00/LogVol00 /                       ext3    defaults
>> 1 1
>> LABEL=/boot             /boot                   ext3    defaults
>> 1 2
>> /dev/devpts             /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620
>> 0 0
>> /dev/shm                /dev/shm                tmpfs   defaults
>> 0 0
>> /dev/proc               /proc                   proc    defaults
>> 0 0
>> /dev/sys                /sys                    sysfs   defaults
>> 0 0
>> LABEL=SWAP-hda6         swap                    swap    defaults
>> 0 0
>> /dev/hda2               /mnt/windows            ntfs    ro,umask=0222
>> 0 0
>> /dev/hdb                /media/cdrecorder       auto
>> pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
>> 
>> 
>> Here is what dmesg shows:
>> 
>> Kernel command line: ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 rhgb quiet
>> resume2=swap:/dev/hda6
>> audit(1158897380.741:4): avc:  denied  { unlink } for  pid=1852
>> comm="swapon" name="blkid.tab.old" dev=dm-0 ino=1733754
>> scontext=system_u:system_r:fsadm_t tcontext=root:object_r:etc_t
>> tclass=file
>> Unable to find swap-space signature
>> Unable to find swap-space signature
>> Unable to find swap-space signature
>> Unable to find swap-space signature
>> Unable to find swap-space signature
>> Unable to find swap-space signature

Isnt this indicating that you need to do a 'mkswap /dev/hda6'
to set up your swap area properly?

Terry.

>> 
>> 
>> A few days ago (right before this problem started), I installed
>> acpitool
>> and I tried to do a suspend (which didn't work). I think that screwed
>> something up!
>> 
>> Rick 
>Well clearly swap is not on. But the command to turn it on is: 
>swapon -a -e
>which should be run by /etc/rc.d/rc.sysinit on boot
>
>-- 
>Aaron Konstam <akonstam sbcglobal net>
>
>-- 
>fedora-list mailing list
>fedora-list redhat com
>To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]