[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: cant mount second drive



jack wallen wrote:
> Hello all,
> 
> used to be i could install a second drive, taken from another linux box,
> and mount it with something like:
> 
> mount /dev/hdb2 /data
> 
> well now on a fresh fc6 (64 bit) install i can not do that. 
> 
> here's my set up:
> 
> 2 drives: hda and hdb. hda holds my new install. hdb was from an older
> install and i need to get files from it. it's from an i386 install and
> the machine kinda melted down.
> 
> when i run the command:
> 
> mount /dev/hdb2 /data
> 
> i get the mount: you must specify the filesystem type error. i know this
> is an ext3 filesystem (it's also from FC6). if i try to specify the
> filesystem with:
> 
> mount -t ext3 /dev/hdb2 /data
> 
> i get:
> 
> mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdb2,
>        missing codepage or other error
>        In some cases useful info is found in syslog - try
>        dmesg | tail  or so
> 
> what am i doing wrong?
> 
> i can mount /dev/hdb1 and i get the boot partition showing up just find.
> but hdb2 will not show up.
> 
> any suggestions?
> 
> thanks all.
> 
> jack
> 
Are you sure /dev/hdb2 is an ext3 and not a LVM partition? If it is
a LVM partition and your new install also uses one, I hope they do
not have the same volume label...

Mikkel
-- 

  Do not meddle in the affairs of dragons,
for thou art crunchy and taste good with Ketchup!


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]