[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: ATrpms mplayer crashes



On 1/22/07, Paul Smith <phhs80 gmail com> wrote:
> When using videotrans to convert an avi file to vob format, ATrpms
> mplayer crashes:
>
> «--> ERROR: mplayer terminated with exit code 1. Error output follows:
> MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.1.1 (C) 2000-2006 MPlayer Team
> CPU: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz (Family: 15, Model: 4, Stepping: 7)
> CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
> Compiled with runtime CPU detection.
> Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
> Can't init input joystick
> mplayer: could not connect to socket
> mplayer: No such file or directory
> Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
>
> Playing mymovie.avi.
> AVI file format detected.
> ID_VIDEO_ID=0
> ID_AUDIO_ID=1
> VIDEO:  [XVID]  688x384  12bpp  25.000 fps  1095.7 kbps (133.8 kbyte/s)
> Clip info:
>  Software: VirtualDubMod 1.5.4.1 (build 2178/release)
> ID_CLIP_INFO_NAME0=Software
> ID_CLIP_INFO_VALUE0=VirtualDubMod 1.5.4.1 (build 2178/release)
> ID_CLIP_INFO_N=1
> ID_FILENAME=mymovie.avi
> ID_DEMUXER=avi
> ID_VIDEO_FORMAT=XVID
> ID_VIDEO_BITRATE=1095688
> ID_VIDEO_WIDTH=688
> ID_VIDEO_HEIGHT=384
> ID_VIDEO_FPS=25.000
> ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
> ID_AUDIO_FORMAT=85
> ID_AUDIO_BITRATE=116664
> ID_AUDIO_RATE=0
> ID_AUDIO_NCH=0
> ID_LENGTH=4792.20
> Using (default) progressive frame mode.Opening video filter: [harddup]
> Opening video filter: [expand w=720 h=576]
> Expand: 720 x 576, -1 ; -1, osd: 0, aspect: 0.000000, round: 1
> Opening video filter: [scale w=720 h=568]
> ==========================================================================
> Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
> Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
> ==========================================================================
> ID_VIDEO_CODEC=ffodivx
> ==========================================================================
> Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
> AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
> ID_AUDIO_BITRATE=128000
> ID_AUDIO_RATE=48000
> ID_AUDIO_NCH=2
> Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
> ==========================================================================
> [AO PCM] File: /tmp/.movie-to-dvd.8966.wav (WAVE)
> PCM: Samplerate: 48000Hz Channels: Stereo Format s16le
> [AO PCM] Info: Faster dumping is achieved with -vc null -vo null -ao pcm:fast
> [AO PCM] Info: To write WAVE files use -ao pcm:waveheader (default).
> AO: [pcm] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
> ID_AUDIO_CODEC=mp3
> Starting playback...
> VDec: vo config request - 688 x 384 (preferred colorspace: Planar YV12)
> VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
> Movie-Aspect is 1.79:1 - prescaling to correct movie aspect.
> ID_VIDEO_ASPECT=1.7917
> SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4
> SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4
> SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4
> SwScaler: reducing / aligning filtersize 5 -> 4
> SwScaler: BICUBIC scaler, from yuv420p to yuv420p using MMX2
> SwScaler: using 4-tap MMX scaler for horizontal luminance scaling
> SwScaler: using 4-tap MMX scaler for horizontal chrominance scaling
> SwScaler: using n-tap MMX scaler for vertical scaling (YV12 like)
> SwScaler: 688x384 -> 720x568
> VO: [yuv4mpeg] 720x576 => 1017x576 Planar YV12  [zoom]
> A:   0.3 V:   0.0 A-V:  0.323 ct:  0.000   1/  1 ??% ??% ??,?% 1 0
>
> MPlayer interrupted by signal 13 in module: flip_page
> ID_SIGNAL=13
> - MPlayer crashed. This shouldn't happen.
>   It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
>   gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
>   DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
>   won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.»
>
> Any ideas?

A similar problem occurs with tovid. Do others experience the same problem?

The problem seems to be specific to ATrpms mplayer, as with mplayer
from Livna everything works smoothly.

Paul


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]