[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: pulseaudio breaks after update. SOLVED



On 07/28/2009 09:07 AM, jack craig wrote:
On 07/28/2009 03:10 AM, Stephan Sachse wrote:
On Mon, Jul 27, 2009 at 11:37, Stephan Sachse<ste sachse googlemail com> wrote:
On Fri, Jul 24, 2009 at 18:02, jack craig<jackc linuxlighthouse com> wrote:
On 07/24/2009 03:05 AM, Stephan Sachse wrote:

so where do we go from here? is there a pulseaudio support team? anyone?
thx, jackc...
https://bugzilla.redhat.com/

kernel-2.6.29.5-191.fc11.i586 works fine for me...
kernel-2.6.29.6-213.fc11.i586 has the sound problem for me (on my
notebook and my workstation).

sadly, my issue is not so easy as a muted setting. for me, i am using mplayer
to play a web audio stream.

upon launch, audio fires up, but then dies shortly there after with throttling / latency issues.

exhibit A, ...

Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: snd_pcm_delay() returned a value that is exceptionally large: 343432 bytes (1946 ms). Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: Most likely this is a bug in the ALSA driver 'snd_intel8x0'. Please report this issue to the ALSA developers.
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: snd_pcm_dump():
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: Hardware PCM card 0 'Intel 82801DB-ICH4' device 0 subdevice 0
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: Its setup is:
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: stream : PLAYBACK Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: access : MMAP_INTERLEAVED Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: format : S16_LE
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   subformat    : STD
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   channels     : 2
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   rate         : 44100
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: exact rate : 44100 (44100/1)
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   msbits       : 16
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   buffer_size  : 16384
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   period_size  : 16384
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: period_time : 371519 Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: tstamp_mode : ENABLE
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   period_step  : 1
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   avail_min    : 16384
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   period_event : 0
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: start_threshold : -1 Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: stop_threshold : 1073741824
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   silence_threshold: 0
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c:   silence_size : 0
Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: boundary : 1073741824 Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: appl_ptr : 1053834 Jul 27 09:27:15 ws pulseaudio[20594]: alsa-util.c: hw_ptr : 967976 Jul 27 09:27:19 ws pulseaudio[20594]: sink-input.c: Freeing input 5 "Simple DirectMedia Layer"
Jul 27 09:27:19 ws pulseaudio[20594]: client.c: Freed 8 "MPlayer"
Jul 27 09:27:19 ws pulseaudio[20594]: protocol-native.c: Connection died.

so, any alsa developers reading?!

next? thx, jackc...

after a chat with the guys on #pulseaudio, they suggested the glitch-free disable and so far that is working like a champ for me.

so, seems like the majority of folks getting no sound have a slider not set right, but folks getting the bug error as above might well try the tsched=0 trick that worked for me...

hth.

thx for the group feedback, back to work now, jackc...


--
   jack craig
      jackc LinuxLightHouse com
         831-684-1375 (Office)
            831-596-6924 (cell)
               IM: jackcraigaptos (AIM)

_________________________________
This email has been ClamScanned !
    www.LinuxLightHouse.com


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]