[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: OpenOffice stock pictures path



On 07/28/2009 04:06 PM, Michael Cronenworth wrote:
Every upgrade to OO.org has resulted in a few of my documents missing
pictures. The pictures in question were OO.org stock pictures....

I have to edit my documents to the new path so they work again.

Is there something I'm doing wrong or does OO.org (or the Fedora RPM)
need a change?

I can't see that it's your fault, or Fedora's. It seems like a bad design to me, to use stock resources in a way that's almost guaranteed to break, but here's the official response:

http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=54406

Yes, "this is a feature and no bug."

I'd say it's worth asking them to take another look, since a routine upgrade will break documents that are otherwise untouched, but in the end it's all rather academic.

Better to protect the document yourself by going to Edit > Links and "breaking" the link to those images. When you do that, OOo Writer will take a copy of the image and embed it in your document, so there's no way for them to get separated as before.

You can also insert the ruler directly, rather than using the Insert > Horizontal Line menu, by using Tools > Gallery > Rulers, right click on the ruler you want > Insert > Copy (not Insert > Link). That will insert an embedded copy of the ruler image with no need to break the link as a separate step.

<Joe


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]