[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: rawhide install report: failed - now working with xdriver=vesa



On Mon, 2009-08-17 at 14:50 -0400, James Laska wrote:
> On Mon, 2009-08-17 at 11:44 -0700, Adam Williamson wrote:
> > On Sun, 2009-08-16 at 22:17 -0400, G.Wolfe Woodbury wrote:
> > > On 08/16/2009 09:36 PM, G.Wolfe Woodbury wrote:
> > > > Did the xdriver=vesa boot parameter and the install is proceeding
> > > > normally.  Now about 85% done, further than it's gotten before.
> > > >
> > > It succeeded. had to add radeon.modeset=0 to GRUB to get it to startup 
> > > correctly.  No way to predict that.
> > 
> > Usual procedure: file a bug on xorg-x11-drv-ati with the appropriate
> > information...
> > 
> > https://fedoraproject.org/wiki/Xorg/Debugging
> > 
> > does the installer boot OK if you use radeon.modeset=0 (but not
> > xdriver=vesa)?
> 
> I suspect I'm seeing something similar.  With the latest rawhide
> (xorg-x11-drv-ati-6.12.2-21.fc12.i686 and
> kernel-2.6.31-0.125.4.2.rc5.git2.fc12.i686), I'm unable to login to
> startx without seeing the following segfault.  
> 
> I'm about to head through bugzilla to see if this is reported, and
> gathering the information requested in the debug guide (see link above).
> For anyone else playing at home ... I see the following backtrace from
> X ...
> 
> (II) RADEON(0): Acceleration enabled
> (==) RADEON(0): DPMS enabled
> (II) RADEON(0): Set up textured video
> (EE) RADEON(0): failed to set mode: Operation not permitted(EE)
> RADEON(0): failed to set mode: Operation not permitted(II) RADEON(0):
> RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
> (--) RandR disabled
> record: RECORD extension enabled at configure time.
> record: This extension is known to be broken, disabling extension now..
> record: http://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=20500
> 
> Backtrace:
> 0: /usr/bin/X(xorg_backtrace+0x3c) [0x80a431c]
> 1: /usr/bin/X [0x80a7b16]
> 2: [0x2d640c]
> 3: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so [0x3b0393]
> 4: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so [0x3a43b2]
> 5: /usr/bin/X(InitExtensions+0x85) [0x80c8ae5]
> 6: /usr/bin/X [0x8062bf8]
> 7: /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe6) [0x82cb36]
> 8: /usr/bin/X [0x8062981]

I've filed bug#517902 (xorg-x11-drv-ati backtrace with modeset enabled)
to track this issue. 

Thanks,
James

Attachment: signature.asc
Description: This is a digitally signed message part


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]