[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] 3com ISA nic not working



invalid parameter parm_io
This line says that 0x300 is not the IO address used by your card. Check
out what the card is really configured at.
At the same time, check out the Interrupt number and add it to the
modprobe line if you can.


Joe Guenther a écrit :
> 
> I posted here yesterday with a ISA network card not working issue.  I have gotten older SMC8013 cards to work perfectly.  I have also confirmed that these nics are not running in PnP mode.
> 
> So here is the message that I get from the workstation as it boots.
> 
> Running /linuxrc
> Mounting /proc
> linuxrc: Installing 3c509 driver
> modprobe 3c509 io=0x300
> 
> /sbin/insmod /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o io=0x300
> 
> using /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o Symbol version prefix ''
> 
> Warning: loading /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o will taint the kernel: no license
> 
> /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o: invalid parameter parm_io
> 
> /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o: insmod /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o failed
> 
> /lib/modules/2.4.18-ltsp-1/kernel/drivers/net/3c509.o: insmod 3c509 failed
> 
> ERROR! failed to install the NIC driver module!
> ...
> 
> is there something wrong with the driver?
> 
> These workstations used to login just fine into a K12LTSP 2.0.2 server ... I am running K12LTSP 2.1.1  using the Etherboot to boot.
> 
> PCI 3com905c cards with PXE boot, work great.
> 
> many thanks
> Joe Guenther
> 
> _______________________________________________
> K12OSN mailing list
> K12OSN redhat com
> https://listman.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> For more info see <http://www.k12os.org>





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]