[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] My K12LTSP server quit accepting GUI logins.



My guess is that you or someone else changed the video settings without
testing them at some point.  To debug, run the following:

Log in.
Run "init 3"
Run "startx >tmp.out 2>&1"
Mail the file tmp.out to this list.

Jon

On Thu, 2 Jan 2003, David D. Nelson wrote:

> Hi,
>
> I'm new to Linux so am not sure where to turn to get
> some help. I hope this is the right place.
>
> I have K12LTSP installed on a Dell P3-1.13GHz with 1
> GIG of RAM and on one 9gig Hard drive. I have 2.1.0
> installed with RedHat's updates as of Dec 30.
>
> I don't know what caused the problems but yesterday
> the server quit letting me login from any account when
> I use the graphical login screen. I did a shutdown -r
> now at the server and now it does not bring up the GUI
> login screen. I can login at the the console prompt.
> When I tail -f /var/log/messages when attempting to
> login from a terminal it shows a line with the date,
> time, servername, "kde(pam_unix)[2606]: session opened
> for user dan by (uid=0)" and then within one second it
> says "session closed for user dan".
>
> Looking higher in the log I see that some of the last
> lines after bootup say things like this:
>
> ==========screen capture of messages=============
> Jan  1 22:53:13 k12ltsp modprobe: modprobe: Can't
> locate module char-major-10-134
> Jan  1 22:53:22 k12ltsp kdm[1343]: IO Error in
> XOpenDisplay
> Jan  1 22:53:22 k12ltsp kdm[1334]: Display :0 cannot
> be opened
> Jan  1 22:53:23 k12ltsp modprobe: modprobe: Can't
> locate module char-major-10-134
> Jan  1 22:53:29 k12ltsp kdm[1347]: IO Error in
> XOpenDisplay
> Jan  1 22:53:29 k12ltsp kdm[1334]: Display :0 cannot
> be opened
> Jan  1 22:53:30 k12ltsp modprobe: modprobe: Can't
> locate module char-major-10-134
> Jan  1 22:53:36 k12ltsp kdm[1351]: IO Error in
> XOpenDisplay
> Jan  1 22:53:36 k12ltsp kdm[1334]: Display :0 cannot
> be opened
> Jan  1 22:53:36 k12ltsp modprobe: modprobe: Can't
> locate module char-major-10-134
> Jan  1 22:53:43 k12ltsp kdm[1355]: IO Error in
> XOpenDisplay
> Jan  1 22:53:43 k12ltsp kdm[1334]: Display :0 cannot
> be opened
> Jan  1 22:53:43 k12ltsp kdm[1334]: Display :0 is being
> disabled (restarting too fast)
> Jan  1 23:05:42 k12ltsp login(pam_unix)[1328]: session
> opened for user root by LOGIN(uid=0)
> Jan  1 23:05:42 k12ltsp  -- root[1328]: ROOT LOGIN ON
> tty1
> ===============end of screen capture==================
>
> Do you have any suggestions or should I just go
> download K12LTSP 3.0 since I see it is out now and
> start over?
>
> TIA for your help.
>
> David D. Nelson
>
> __________________________________________________
> Do you Yahoo!?
> Yahoo! Mail Plus - Powerful. Affordable. Sign up now.
> http://mailplus.yahoo.com
>
>
>
> _______________________________________________
> K12OSN mailing list
> K12OSN redhat com
> https://listman.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> For more info see <http://www.k12os.org>
>





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]