[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] xserver error



jam McQuil com wrote:
Norbert,

I see a problem.

Line 23, you have:

    X_MODE_0 = 1024x768 800x600

That's not a valid mode entry.

If you want to specify 2 modes, you need:

    X_MODE_0 = 1024x768
    X_MODE_1 = 800x600


The way you  have it will definately cause the error that you showed.

I suspect this has been causing much of the trouble that you are seeing.

Jim.



On Tue, 7 Dec 2004 bear2bar netscape net wrote:

  
Hi Jim,

Here goes

thanks again
norbert

Jim McQuillan <jam mcquil com> wrote:

    
Norbert,

Please send me a copy of your lts.conf file.  I suspect something is
goofy in there.

Jim.


On Tue, 7 Dec 2004 bear2bar netscape net wrote:

      
Hi Jim,

OK I tried that, changing to Xserver = XF86_SVGA and got a different error config error /tmp/XF86Config.1:45
Hhorizontal display expected

What's strange is that all the clients are Compag P-I 75 to 166Mhz and some work and some don't. Could it be the video chipsets/video cards ?

thks
norbert



Jim McQuillan <jam mcquil com> wrote:

        
Norbert,

First off,  'VESA' would be wrong.  You'd need 'vesa'  (LOWERCASE).

If that doesn't work, you could try the older XFree86 3.3.6 drivers.
To do that, you'd preface the name of the driver with 'XF86_'.

Probably a good choice would be:

  XSERVER = "XF86_SVGA"


If you continue getting the 'Parse error', it would be interesting to
see what is at line 60 of the XF86Config.1 file.  To do that,
try setting:

   SCREEN_01 = shell

THen, reboot the terminal.  You should get a bash prompt.  At that
point, type 'startx', and it should attempt to launch the Xserver.
It will likely fail and return you to the shell.

Then, you can go look at the file in /tmp.


Jim McQuillan
jam Ltsp org



On Mon, 6 Dec 2004, norbert wrote:

          
dhuckaby paasda org wrote:

            
AUTO seems to only work on the newer hardware (in my experience)
and VESA has worked for EVERYTHING I've tried...a variety of out of the box
thin clients and those "junker" donations as well.
I always say "try it"...it won't break anything for sure..and if it does...a
simple edit and you're back...
I'm a copy/paste and comment-out person =)
that way you just have to remove one '#' and insert another

--Huck

norbert wrote:

              
dhuckaby paasda org wrote:

                
try using VESA in your /opt/ltsp/i386/etc/lts.conf  file for your

XSERVER  = VGA

--Huck


bear2bar netscape net wrote:

                  
Hi,

Odd problem when I first launched beta all the stations worked,
shortly after some ws were restarted and came up with the following
problem.

Parse error on line 60 of section monitor in file /tmp/XF86Config.1
(EE) Problem parsing the config file
(EE) Error parsing the config file

Fatal server error
no screens found

and just when I thought it was finally working !!!!!

HELP !!!!

norbert

__________________________________________________________________
Switch to Netscape Internet Service.
As low as $9.95 a month -- Sign up today at
http://isp.netscape.com/register

Netscape. Just the Net You Need.

New! Netscape Toolbar for Internet Explorer
Search from anywhere on the Web and block those annoying pop-ups.
Download now at http://channels.netscape.com/ns/search/install.jsp

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>



                    
_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>
                  

Hi Huck,

Thanks for the suggestion but I thought that the setting should be left to
"auto" unless you're dealing with very old hardware.... I should change
this to "VESA"  instead ?

norbert

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>


                
_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>
              
Hi Huck,

Tried VESA, VGA, AUTO, HELP & none worked alll come back with the same error
....... any other suggestions

thks
norbert

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

            
_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

          
__________________________________________________________________
Switch to Netscape Internet Service.
As low as $9.95 a month -- Sign up today at http://isp.netscape.com/register

Netscape. Just the Net You Need.

New! Netscape Toolbar for Internet Explorer
Search from anywhere on the Web and block those annoying pop-ups.
Download now at http://channels.netscape.com/ns/search/install.jsp

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

        
_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

      
__________________________________________________________________
Switch to Netscape Internet Service.
As low as $9.95 a month -- Sign up today at http://isp.netscape.com/register

Netscape. Just the Net You Need.

New! Netscape Toolbar for Internet Explorer
Search from anywhere on the Web and block those annoying pop-ups.
Download now at http://channels.netscape.com/ns/search/install.jsp

    
Hi,

Just a short note of thanks to Jim, Eric & the entire K12 community for the help and patience in dealing with an annoying problem. Only in this environment would there be the concern and dedication herein expressed. I'd love to see anything like this from M$ !! :-D

For those interested the problem resided in having an extra parameter in the
 X_MODE_0 = 1024x768
 X_MODE_1 = 800x600

statements, seems that only one can be configured in the lts.conf file when dealing with older hardware. In this case Compaq Deskpro P-I 75-166 Mhz, some worked other gave the fatal Xserver error. With the help of Jim & Eric I was able to resolve this annoying problem.
Kudos to all in this great group.

thanks
norbert

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]