[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] Tuxpaint takes a looong time to load.



How can you disable the lockfile "feature" (or bug) so it can be used 
on more than one computer in a K12LTSP environment?

Doug Simpson
Technology Specialist
DeQueen Public Schools
DeQueen, AR 71832
simpsond leopards k12 ar us
Tux for President!

On Mon, 13 Dec 2004, Bill Kendrick wrote:

> On Mon, Dec 13, 2004 at 05:06:44PM -0500, joseph bishay utoronto ca wrote:
> > Hello,
> > 
> > We have a k12ltsp (redhat 9) server which is running 12 clients for a year
> > no problems.  I recently did an upgrade to the installed packages using
> > synaptic. Everything ran very smoothly, except I just found that tuxpaint
> > takes a very long time to load as compared to before. Previously it took a
> > couple of seconds, but now it will sit there for over 30 seconds.  That is
> > with only one client logged in.
> > 
> > As well, after you select the menu option, the computer just sits there -
> > the cursor does not change into a clock.  This results in the kids
> > clicking the tuxpaint menu option over and over, only to have a minute
> > later 5 instances of it launching.
> 
> Hrm!  That's no good!
> 
> The latest version of Tux Paint (0.9.14) includes a lockfile, which prevents
> Tux Paint from being launched multiple times.  (Well, it will launch,
> of course, but it will notice the first instance created a lockfile, and
> quit before even opening a window).
> 
> 
> > I tried running tuxpaint from a terminal and found that it kept repeating:
> > libaudiooss: could not open nas audio server
> > over and over before it would launch the program. So that seems to be
> > causing the delay. However, I'm at a loss over what to do now.
> 
> Hrm, if you don't care about sound (I know nothing of NAS or sound-on-LTSP
> in general), you can always give it the "--nosound" option.
> (This can also be placed in "/etc/tuxpaint.config", which should already
> exist as a template.  Just look for the "nosound=yes" line and uncomment it.)
> 
> Let me know if that helps, or if you find out any more!  Hopefully it's
> more of a NAS / SDL / something-other-than-Tux-Paint-itself issue. ;^)
> 
> -bill!
> bill newbreedsoftware com                               Have I been helpful?
> http://newbreedsoftware.com/    http://svcs.affero.net/rm.php?r=billkendrick
> 
> _______________________________________________
> K12OSN mailing list
> K12OSN redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> For more info see <http://www.k12os.org>
> 


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]