[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] Repost: KStars downloaded images blank



***** Has anyone gotten KStars show image to work on a client ? *******

Update:
I stuck in a S3 virge gx2 and the same problem persists. I asked a friend 
about this and he asked a friend and he replied:
===========================================
- This sort of problem is often due to inadequate support for graphics
acceleration.  KStars as provided by Debian is dynamically linked to the
GL libraries.  Perhaps he should check what package he's using to provide
libGL on his server; in an LTSP setup, something software-only like mesag3
might be worth trying.

- FWIW, I tried running KStars through an SSH tunnel (a possibly similar
scenario) and did observe the problem described (but with the DSS query
feature - a star with the SEDS option wasn't immediately handy): image
downloaded but only a blank image-viewer window appearing.  At the time
the image-viewer window appeared I got the following errors on the
console:

kstars: WARNING: KDE detected X Error: BadAccess (attempt to access private 
resource denied) \x0a
  Major opcode:  \x92
kstars: WARNING: KDE detected X Error: BadShmSeg (invalid shared segment 
parameter) \xab
  Major opcode:  \x92
kstars: WARNING: KDE detected X Error: BadShmSeg (invalid shared segment 
parameter) \xab
  Major opcode:  \x92
============================================

I can't figure out why KStars would need opengl support when it's only 
displaying jpg's and gif's. 

***** Has anyone gotten KStars show image to work on a client ? *******

Robert Arkiletian

On Friday 04 June 2004 11:45 pm, Robert Arkiletian wrote:
> Well all 30 of them use nvidia riva 128's but I do have a S3 trio64+ and an
> old matrox sitting around. Thanks for the idea Terrell. I will pop out an
> nvidia card on one of them and test it out on monday. But I doubt it will
> make any difference because if I SAVE the image with KStars I can then view
> it with any image viewer (gimp, eog, web browsers). It's a real showstopper
> if you have to save and then open the image with another viewer though. I
> still think it has something to do with kdeinit and/or the XF86config
> settings in lts.conf. What I am looking for from this listserve is just
> some people to take a couple of seconds and try KStars from a client and
> see if they experience the same problem.
> If they do, then I'm going to contact the developers and see if I can
> report it as a bug.
>
> Thanks for your reply Terrell, I appreciate it.
>
> Robert Arkiletian
> Eric Hamber Secondary
>
> On Friday 04 June 2004 7:15 pm, Terrell Prude', Jr. wrote:
> > Do you by any chance have a thin client with any other type of video
> > card?  You're right; if they're just GIFs and JPEGs, they should display
> > just fine.  Also, if you go Web surfing on your clients, do the GIFs and
> > JPEGs display properly?  When you save these images from within KStars,
> > can you view them with, say, Kuickshow, Electric Eyes, or The GIMP on
> > your clients?
> >
> > --TP
> >
> > Robert Arkiletian wrote:
> > >Right clicking on a heavenly body in KStars will usually bring up the
> > > "Show SEDS image" option. The image downloads but it will not display
> > > with KStars. The image window is blank.
> > >
> > >I can save the image okay, though. This problem only exists on my
> > > clients. They are all nvidia riva 128's. However, on the server which
> > > has an on board ATI rage pro chip the images appear properly
> > > (regardless if I log in as root or a user). However, on the clients,
> > > even as root I do not get an image (just black space in the image
> > > window)
> > >
> > >So it's not a permission problem. I figure it must be a problem with
> > >XF86Config for the clients and server being different.
> > >
> > >I have enabled 24 bit color (as the riva 128 can't do 16 with xfree86
> > > 4.3) and set XSERVER = auto in lts.conf. I even tried XSERVER = nv, no
> > > luck. The damn images are just gif's and jpg's. Any video card should
> > > be able to display them.
> > >
> > >I looked at top (interactive A option) and I found the program was
> > >----------kdeinit------------ that was trying to display the images.
> > >I don't know anything about kdeinit but it must somehow call an image
> > > viewing mechanism. Somehow the client xserver is not able to display
> > > the downloaded image with kdeinit.
> > >
> > >Can someone try to view these celestial SEDS images on their clients and
> > >confirm this behavior??? KStars is an awsome program worth the effort.
> > >
> > >Do I need any modules loaded with Xfree86? Anyone have any ideas to
> > > solve this issue.
> > >
> > >BTW I'm using k12ltsp 3.1.2
> > >
> > >Robert Arkiletian
> > >Eric Hamber Secondary
> > >
> > >
> > >_______________________________________________
> > >K12OSN mailing list
> > >K12OSN redhat com
> > >https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> > >For more info see <http://www.k12os.org>
> >
> > _______________________________________________
> > K12OSN mailing list
> > K12OSN redhat com
> > https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> > For more info see <http://www.k12os.org>
>
> _______________________________________________
> K12OSN mailing list
> K12OSN redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
> For more info see <http://www.k12os.org>



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]