[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] K12LTSP 4.4.0 pre1 AND 4.2.1EL



On Fri, 2005-07-08 at 22:05 -0700, Eric Harrison wrote:
> On Sat, 9 Jul 2005, John Baillie wrote:
> 
> > On Fri, 2005-07-08 at 21:23 -0700, Eric Harrison wrote:
> >> On Sat, 9 Jul 2005, John Baillie wrote:
> >>
> >>> Eric,
> >>>
> >>> I just installed pre1 and tried yum update and got the following:
> >>>
> >>> [root gabriel yum.repos.d]# yum update
> >>> Setting up Update Process
> >>> Setting up repositories
> >>> Cannot open/read repomd.xml file for repository: k12ltsp
> >>> failure: repodata/repomd.xml from k12ltsp: [Errno 256] No more mirrors
> >>> to try.
> >>
> >> Did you try again?
> >>
> >> There is only one mirror for 4.4.0 at the moment, if you can't get
> >> to http://k12linux.mesd.k12.or.us you'll get this error. I also restarted
> >> my web server a couple of times tonight, but I did a "graceful" restart
> >> that is not supposed to be disruptive. Maybe you tried at exactly the
> >> wrong moment?
> >>
> >> Anyways, try it again and let me know of you are still having
> >> problems.
> >>
> >> I tested from several servers I have access to and they were all fine.
> >>
> >>> Theoretically we will be able yum or apt-get our way to 4.4.0 final
> >>> release?
> >>
> >> You will (no theory!) be able to yum/apt-get to 4.4.0 final.
> >> -Eric
> >
> >
> >
> > I hit the site with links (I'm ssh-ing from home)
> >
> > but still get the same error:
> >
> > [root gabriel yum.repos.d]# yum update
> > Setting up Update Process
> > Setting up repositories
> > Cannot open/read repomd.xml file for repository: k12ltsp
> > failure: repodata/repomd.xml from k12ltsp: [Errno 256] No more mirrors
> > to try.
> > [root gabriel yum.repos.d]# links  http://k12linux.mesd.k12.or.us
> 
> First, let's verify that the k12ltsp.repo file has not been modified:
> 
>  	rpm -Vf /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo
> 
> There should be output from this command (just a blank line).
> If you see something like this, your repository config had been
> changed:
> 
>  	S.5....T. c /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo
> 
> 
> Next, let's check the "mirrorlist" url in /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo
> 
>  	$ cat /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo | grep mirrorlist
>  	mirrorlist=http://k12linux.mesd.k12.or.us/mirrors/k12ltsp-4.4
> 
>  	$ links http://k12linux.mesd.k12.or.us/mirrors/k12ltsp-4.4
>  	http://k12linux.mesd.k12.or.us/K12LTSP/4.4.0/
> 
> And finally, let's check the URL for the mirror...
> 
>      $ links http://k12linux.mesd.k12.or.us/K12LTSP/4.4.0/
> 
> Here you should get a list like this:
> 
>   [DIR]  RPMS/                   23-Jun-2005 10:57    -
>   [DIR]  SRPMS/                  28-Jun-2005 08:14    -
>   [   ]  TODO                    06-Jul-2005 15:20  313
>   [DIR]  headers/                08-Jul-2005 18:47    -
>   [DIR]  i386/                   06-Jun-2005 19:45    -
>   [DIR]  iso/                    08-Jul-2005 18:32    -
>   [DIR]  repodata/               08-Jul-2005 18:45    -
>   [DIR]  updates/
> 
> If you can get this far but yum still does not work, the only thing
> that jumps to mind is that you have proxy settings set in your
> shell environment that are different than in your /etc/yum.conf. 
> Does your network require explicit proxy configurations?
> 
> > Theoretically = provided I haven't messed anything up ;-)
> >
> > BTW - This is a virgin install of pre1
> >
> > As always, Thanks
> 
> As always, I hope I was of some help.
> 
> -Eric

Eric,

I just go around to going through your suggestions.

Here are the results:

[root gabriel yum.repos.d]# rpm -Vf /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo
.......TC c /etc/yum.repos.d/k12ltsp-webmin.repo
.......TC c /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo

[root gabriel yum.repos.d]# cat /etc/yum.repos.d/k12ltsp.repo | grep
mirrorlist
mirrorlist=http://k12linux.mesd.k12.or.us/mirrors/k12ltsp-4.4

Accessing http://k12linux.mesd.k12.or.us/mirrors/k12ltsp-4.4 with links
looks normal. One line with
http://k12linux.mesd.k12.or.us/K12LTSP/4.4.0/


And finally I get the following list from accessing
http://k12linux.mesd.k12.or.us/K12LTSP/4.4.0/


Index of /K12LTSP/4.4.0

 Icon  Name                    Last modified      Size  Description


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 [DIR] Parent Directory                             -
 [DIR] RPMS/                   23-Jun-2005 10:57    -
 [DIR] SRPMS/                  28-Jun-2005 08:14    -
 [   ] TODO                    06-Jul-2005 15:20  313
 [DIR] headers/                08-Jul-2005 18:47    -
 [DIR] i386/                   06-Jun-2005 19:45    -
 [DIR] iso/                    08-Jul-2005 18:32    -
 [DIR] repodata/               08-Jul-2005 18:45    -
 [DIR] updates/                08-Jul-2005 10:13    -

As I mentioned I did a clean install of server setup with some
additional selections no errors or anything during the install.

First step after install was I tried apt-get update - no go
Second step yum install apt-get - no go
Third step yum update - no go
Fourth step called for assistance.

Any clues?

John



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]