[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[K12OSN] dansguardian gotten slow



Hello List,

After having DansGuardian installed on one of our K12LTSP servers as our
content filter, for two years,it seems that DG has started getting tired.
DG has worked like a champ with absolutle no babysitting after intially
installed,with updating done to blacklist,without a hitch.
I havent made any changes on this server in regards to this,that would
have changed any settings to DG or Squid.
As of the last couple weeks, web pages come up very slowly on all
workstations including new dell fat clients with lots of CPU soup.
When i look at top on that server there are ,a range of 5-15 dansguardian
processes, running, I dont remember ever seeing that many running , but i
didnt really watch it that much,,of course,until you start having probs.
Once i shut down DG then restart it webpages comes up just as fast as a
"direct net connection" set in the web browser, after about 30 mins of
use,,it has slown way down, to were images/ place holders in pages load
very slowly.  If i set "connect directly to internet" in web browser- no
proxy setting, then pages pop right in.
When i check mem usage CPU usage it still has some of each in reserve so
the server isnt completly choked down. The cache sizes on files, looks
similar to what they have always been in the past. I guess im not even
sure were to start to troubleshoot this? I havent examined enough to be
100% sure DG is actually the problem.
Just wondering if anyone else has possibly had the same thing happen?
Sorry for the long post.:)

K12LTSP v 4.2.0
DG v 2.8.0
Squid v 2.5

Thanks,

Barry Cisna


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]