[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[K12OSN] Attempting to Setup SATA RAID



Hi List,

If anyone has ran into this problem before, and knows a quick solution
please share it with me, otherwise I am giving up on this .  I have
researched it to death and I have trouble shot it to the point that I
know it is a linux problem, I am just hoping there is a quick fix for
it. I will detail the problem below.

I have an intel motherboard with an onboard Silicon Image SATA RAID
controller.  I have been running my k12ltsp server without a safty
net, i know shame on me, but I finally decidied to setup RAID 1 so
that I would have a safety net.

I have a Seagate 120GB SATA drive with my K12 install on it.  I added
a Western Dig. 120GB SATA drive and then rebooted, went into the
Silicon Image  Configuration tool at bootup and created a RAID set and
mirrored my first drive to the second one.  Then when I rebooted the
machine grub comes up i choose the kernel and then right after it
begins to load the kernel before the INIT version and it says
"Starting Fedora Core"

It fails with the error "IRQ 10 Nobody cares!"  and then freezes with
"Disableing irq 10" to fix the problem I simply have to reboot, delete
my Raid set in the Silicon Image config tool and then turn the machine
off unhook the second drive and i am using the server now to write
this email.  But I would like for this to work.  Below is the relevent
info from my grub file if that helps

title Fedora Core (2.6.12-1.1381_FC3)
        root (hd0,0)
        kernel /vmlinuz-2.6.12-1.1381_FC3 ro root=LABEL=/ rhgb quiet
        initrd /initrd-2.6.12-1.1381_FC3.img

Thanks
Steve


Open Source, The Right Thing To Do!


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]