[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] nic change dhcp fails now



Hi Barry,

Just a shot in the dark but if you do ifconfig on eth0 and then compare it to the eth0 specification in /etc/iftab are they the same? If not they should be.

John

On 4/6/07, cisna-barry wc235 k12 il us <cisna-barry wc235 k12 il us> wrote:
Hello All,

After changing a nic in one of our servers, ( went to a 1000mb nic)on
eth0,now dhcp fails to start. I of course added this nic ( after removing
in network-config, the original eth0), as eth0. Now dhcpd fails to start.
I have looked through the dhcp-k12ltsp.conf file,everything /syntax looks
correct. I looked in /etc/sysconfig/network/default/eth0 and that looks
correct. The system messages gives error" You must list ddns-config" &
"you have not declared a subnet declaration on eth0 or eth1" ( which I
have seen in the past and dhcp still works) or something similar. I  dont
have access to this server right now.
I have even copied/pasted a working dhcp-k12ltsp.conf file into this
server as well. ( I have in the past edited the dhcp.conf ,and everything
looks correct, but dhcp failed then too. Replacing the dhcp.conf fixed the
dhcp statup problem. Dont know if it was whitespaces or what at that time.
That has been many moons ago,though.
I also done an rpm -ivh --force dhcp* and rpm -ivh --force
dhcp-k12ltsp-conf* to reinstall the two dhcp rpm's for k12ltsp.

K12LTSP v. 5.0 32bit

Thanks,

Barry Cisna

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]