[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN]K12LTSP v. 6 DHCP works for clients only?



On Wed, 2007-08-01 at 15:50 -0500, ssh tranquility net wrote:
> I've been using 4.4.x so troublefree for so long, I am rusty on 
> troubleshooting. I am installing V6 on a test server. The base install 
> works fine on clients so far. I am in the habit of plugging a couple of 
> laptops into the client side of K12LTSP and getting dhcp info for their 
> OS. This doesn't seem to work for me with V6.
> 
> DHCP is giving the non-client machines an IP and a lease, but they cannot 
> seem to reach anything than the server or each other.
> 
> route shows k12ltsp on the inside interface as the default GW
> ifconfig shows the interface as up, and has an IP
> cat /etc/resolv.conf shows the server correctly
> 
> I can also manually configure the non-clients with the same results. I can 
> ping, ssh, etc to anything on the client network, but no lookup or 
> anything to the outside.
> TIA
> 
A while back I had a similar problem and found an answer in the
archives suggesting checking the firewall settings.  Here's an excerpt:

"I found while looking at the Linux Firewall module in Webmin that only
lo was set to accept any traffic but that eth0 was not. I added a rule
to accept any traffic on eth0 and now my internal workstations get
through the firewall just fine."

Here's the link if you want to follow the whole thread:

https://listman.redhat.com/archives/k12osn/2006-December/msg00062.html

It worked for me, YMMV.

- gustav


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]