[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

[K12OSN] Help needed: Wheel mouse doesn't work for thin clients



Hi all,

I've rolled out two ltsp clusters at our school district, both using Ubuntu 6.06 LTS desktop.  So far things are working well, however I have a problem that I can't seem to resolve. The thin clients have optical wheel mice and the wheels won't scroll at all.  Googling and Ubuntu forum searches haven't solved this one for me. I DO know that this problem is fixed in 6.10 but I don't want to upgrade since I like the idea of the long term support for packages offered via 6.06 lts.

I think there may be a fix either with X11 or simply through xorg.conf but I have yet to narrow it down.

My servers running 6.06 lts desktop are running:
 x11-common 7.0.0-0ubuntu45

The relevant section of the xorg.conf page looks like:

Section "InputDevice"
        Identifier      "Configured Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "CorePointer"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
        Option          "Protocol"              "ExplorerPS/2"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"
        Option          "Emulate3Buttons"       "true"
EndSection

In contrast, my workstation running 6.10, on which the optical wheel mouse scrolls just fine is running:
1:7.1.1ubuntu6.2


The relevant section of the xorg.conf page looks like:

Section "InputDevice"
        Identifier      "Configured Mouse"
        Driver          "mouse"
        Option          "CorePointer"
        Option          "Device"                "/dev/input/mice"
        Option          "Protocol"              "ExplorerPS/2"
        Option          "ZAxisMapping"          "4 5"
        Option          "Emulate3Buttons"       "true"
EndSection

both computers are running the psmouse module

Anyway I hope someone can help me out.

Thanks!

John

[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]