[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

RE: [K12OSN] squidGuard not working



BTW, I made the edits to the K12LTP wiki so that others don’t have to encounter this problem.

 

I changed the /usr/sbin to /usr/bin on both the Installation and Updates pages.

 

However, I still have questions about the default configs and directories. There is no default /var/squidGuard, /var/squidGuard/db, /var/squidGuard/blacklists, or /var/log/squidGuard directories. Nor is there any /etc/cron.d/squidGuard.

 

Does anyone have a working config for squidGuard with all the directories with contents and a cron config?

 

Any help here is greatly appreciated. I will make the appropriate edits to the K12LTSP wiki once I have everything configured and working correctly so that no one else has to go through this again.

 

Thanks

 

Charlie

 

 


From: Moon [mailto:moon smbis com]
Sent: Friday, October 03, 2008 10:42 PM
To: 'Support list for open source software in schools.'; 'Lewis Holcroft'
Subject: RE: [K12OSN] squidGuard not working

 

I think I just found the error you mentioned. The directions have the wrong directory for the squidGuard executable.

 

Directions give: redirect_program /usr/sbin/squidGuard -c /etc/squid/squidGuard.conf

 

Should be: redirect_program /usr/bin/squidGuard -c /etc/squid/squidGuard.conf

 

That takes care of getting it running…

 

However, I still have questions about the default configs and directories.

 

Any help here is greatly appreciated.

 

Thanks

 

Charlie

 

 


From: Moon [mailto:moon smbis com]
Sent: Friday, October 03, 2008 10:35 PM
To: 'Lewis Holcroft'; 'Support list for open source software in schools.'
Subject: RE: [K12OSN] squidGuard not working

 

Thank for the feedback.

 

One other thing about the default K12LTSP install for squidGuard is that no database or log directory is configured either. So given that I would suspect there are a number of items that are not completely ready to run with squidGuard on K12LTSP.

 

I looked at the squidGuard site and read their docs and thought about installing from scratch since it looks pretty straight forward, but the problem with that would be that I might not get updates.

 

Any help here is greatly appreciated.

 

Thanks

 

Charlie

 


From: Lewis Holcroft [mailto:lewis pcc com]
Sent: Friday, October 03, 2008 10:24 PM
To: moon smbis com; Support list for open source software in schools.
Subject: Re: [K12OSN] squidGuard not working

 

Charlie,

 

I'm not at my office at the moment so I can't check the server we have it running on. However the version of squid on EL 5 has slightly different defaults than previous versions. I don't remember exactly but I think the line for transparent proxy needs to be adjusted. 

Lewis


On Oct 3, 2008, at 9:52 PM, "Moon" <moon smbis com> wrote:

Hello, I am trying to get squidGuard working on a school K12LTSP EL5 server implementation. It appears that the default install has issues. After trying to activate squidGuard per the K12LTSP wiki instructions (http://k12ltsp.org/mediawiki/index.php/Squid:SquidGuard:Installation) I get an error message when trying to restart squid. Has anyone tried to install squidGuard on a K12LTSP EL5 server? Are there instructions somewhere that are different than those on the K12LTSP wiki?

 

Thanks

 

Charlie

 

 

 

 

_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - http://www.avg.com
Version: 8.0.173 / Virus Database: 270.7.5/1703 - Release Date: 10/03/2008 08:18 AM

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - http://www.avg.com
Version: 8.0.173 / Virus Database: 270.7.5/1703 - Release Date: 10/03/2008 08:18 AM


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]