[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] k12linux login issues



The solution is iptables which I had turned off for testing ... adding
them back and enabling masquerading and now it works.

There are still a couple of things that are not quite right though
with FF, Totem, Java, Flash as a local app though.  The most annoying
is an error message everytime I launch FF as the local app. It is
apparently related dbus_launch and orbit files?  I am not sure how to
get around that though.  It started after I added Totem as the media
player (done so that I'd have the same media player as FC10 uses by
default).

But this is working much better even though it isn't exactly a
turn-key operation. Thanks for the excellent work!

Sincerely,
Dave Hopkins

On Sun, Mar 8, 2009 at 3:22 PM, David Hopkins <dahopkins429 gmail com> wrote:
> Ok, so next thing to sort out ... why doesn't DNS from the thin client
> work?  I can launch and xterm. Then, nslookup shows that the correct
> DNS server is set, but it can't be contacted. I have iptables and
> ip6tables turned off.  Do I need transparent proxy (squidor something
> like that) enabled?  Or is there another way to get the DNS requests
> forwarded without making the LTSP server a caching naming server?
>
> Sincerely,
> Dave Hopkins
>
>
>
> On Sun, Mar 8, 2009 at 2:40 PM, David Hopkins <dahopkins429 gmail com> wrote:
>> I got the answer on the ltsp irc channel.  I had to rerun
>> ltsp-update-sshkeys.  Logins now work, sound in FF works, flash is
>> working, so at least it is a step in the right direction.  I'm
>> installing FF now (and then have to install flash, totem and ???
>>
>> On Sun, Mar 8, 2009 at 1:55 PM, Rob Owens <rowens ptd net> wrote:
>>> On Sun, Mar 08, 2009 at 11:21:12AM -0400, David Hopkins wrote:
>>>> I have followed the instructions here:
>>>> https://fedorahosted.org/k12linux/wiki/InstallGuide
>>>>
>>>> I now can boot my test thin client and I get a login screen. However,
>>>> I can't log in with any accounts.  I get Verifying Password and then
>>>> that fails and ldm (?) resets the screen.  I can log in with these
>>>> accounts at the console.  Any ideas about what I need to change get
>>>> this working?
>>>>
>>>> And, when this works, my next challenge is to figure out how local
>>>> apps work so that I can get FF with flash and video working properly
>>>> (which is the entire reason for this upgrade).
>>>>
>>> This thread might be slightly outdated, but maybe it'll help when you get
>>> to local apps:
>>> http://www.mail-archive.com/ltsp-discuss lists sourceforge net/msg35357.html
>>>
>>> -Rob
>>>
>>> _______________________________________________
>>> K12OSN mailing list
>>> K12OSN redhat com
>>> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
>>> For more info see <http://www.k12os.org>
>>>
>>
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]