[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt-users] Error creating a new vm



On 20 Dec 2010, at 02:09, Osier Yang wrote:

> 于 2010年12月20日 04:48, Anthony Davis 写道:
>> Hi,
>> 
>> I wonder if anyone can help me with this, I have been trying to get a vm up and running for a while now and cant for the life of me work out why it isnt working. The errors I get arnt very helpful and im at a loss as how to debug this any further.
>> 
>> Here is the command and output that I get...(Also nothing shows up with virsh list --all after so its starting to install then dropping out)
>> 
>> Hope someone can help. Thanks!
>> 
>> [root server ~]# /usr/bin/virt-install -n test01 -r 512 --os-variant=virtio26 -l http://172.16.0.100/iso/centos-5.5/ --nographics --noautoconsole --disk path=/dev/vg_storage/test01, bus=virtio -w bridge:br0 -x "console=ttyS0 ks=http://172.16.0.100/ks/ks-vm.cfg"; -d -v
> Hi, Anthony
> 
> Which libvirt version do you use? If I'm right, it should be
> caused by a recent patch.
> 
>    /* wait for qemu process to to show up */
>    if (ret == 0) {
>        if (virFileReadPid(driver->stateDir, vm->def->name, &vm->pid)) {
>            qemuReportError(VIR_ERR_INTERNAL_ERROR,
>                            _("Domain %s didn't show up\n"), vm->def->name);
>            ret = -1;
>        }
> #if 0
>    } else if (ret == -2) {
>        /*
>         * XXX this is bogus. It isn't safe to set vm->pid = child
>         * because the child no longer exists.
>         */
> 
>        /* The virExec process that launches the daemon failed. Pending on
>         * when it failed (we can't determine for sure), there may be
>         * extra info in the domain log (if the hook failed for example).
>         *
>         * Pretend like things succeeded, and let 'WaitForMonitor' report
>         * the log contents for us.
>         */
>        vm->pid = child;
>        ret = 0;
> #endif
>    }
> 
> could you check your guest log, and also libvirtd log?
> 
> /var/log/libvirt/qemu/$guest.log
> /var/log/messages
> 
> Regards
> Osier
> 

Hi Osier,

Here are the version numbers:

virsh # version
Compiled against library: libvir 0.6.3
Using library: libvir 0.6.3
Using API: QEMU 0.6.3
Running hypervisor: QEMU 0.9.0

Also here are the logs:

# cat /var/log/libvirt/qemu/test01.log LC_ALL=C PATH=/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin HOME=/ /usr/bin/qemu-system-x86_64 -S -M rhel5.4.0 -no-kqemu -m 512 -smp 1 -nographic -monitor pty -pidfile /var/run/libvirt/qemu//test01.pid -no-reboot -boot c -kernel /var/lib/libvirt/boot/virtinst-vmlinuz.wmv9KP -initrd /var/lib/libvirt/boot/virtinst-initrd.img.PBIGHX -append method=http://10.0.0.100/iso/centos-5.5/ console=ttyS0 ks=http://10.0.0.100/ks/ks-vm.cfg -hda /dev/vg_storage/test01 -net nic,macaddr=54:52:00:6f:8e:05,vlan=0 -net tap,fd=16,script=,vlan=0,ifname=vnet0 -serial pty -parallel none -usb 
Supported machines are:
pc         Standard PC (default)
isapc      ISA-only PC


# cat /var/log/messages | grep "10:42"
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 libvirtd: 10:42:11.309: error : Domain not found: no domain with matching name 'test01' 
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 libvirtd: 10:42:11.329: error : Domain not found: no domain with matching uuid '?ނ?P??' 
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 libvirtd: 10:42:11.600: error : Domain not found: no domain with matching name 'test01' 
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 libvirtd: 10:42:11.611: warning : Unexpected exit status '1', qemu probably failed 
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 kernel: device vnet0 entered promiscuous mode
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 kernel: type=1700 audit(1292841731.617:22): dev=vnet0 prom=256 old_prom=0 auid=4294967295 ses=4294967295
Dec 20 10:42:11 ims-gl-lin01 kernel: br0: port 2(vnet0) entering learning state
Dec 20 10:42:12 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: New relevant interface vnet0.IPv6 for mDNS.
Dec 20 10:42:12 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: Joining mDNS multicast group on interface vnet0.IPv6 with address fe80::fc52:ff:fe6f:8e05.
Dec 20 10:42:12 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: Registering new address record for fe80::fc52:ff:fe6f:8e05 on vnet0.
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 libvirtd: 10:42:21.720: error : internal error Domain test01 didn't show up  
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: Interface vnet0.IPv6 no longer relevant for mDNS.
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: Leaving mDNS multicast group on interface vnet0.IPv6 with address fe80::fc52:ff:fe6f:8e05.
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 kernel: br0: port 2(vnet0) entering disabled state
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 avahi-daemon[3118]: Withdrawing address record for fe80::fc52:ff:fe6f:8e05 on vnet0.
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 kernel: device vnet0 left promiscuous mode
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 kernel: type=1700 audit(1292841741.733:23): dev=vnet0 prom=0 old_prom=256 auid=4294967295 ses=4294967295
Dec 20 10:42:21 ims-gl-lin01 kernel: br0: port 2(vnet0) entering disabled state


Hope you can help.

Kind Regads

Tony





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]