[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt-users] (Xen + libvirt) Installing and workin with xen -4.2.1 and libvirt 1.1.2



hi,

i removed all libvirt things form my system and i installed libvirt-0.9.12 frm my repository.

then i installed libvirt-1.1.2 from the source with following commands.

./configure --prefix=/usr --localstatedir=/var --sysconfdir=/etc --with-xen=yes --with-libxl=yes

make 

make install

now its works with XM.
but with xl its not working...

i attached the corresponding screenshots also. kindly refer the attachment.

Regards,
cooldharma06



On Sat, Oct 5, 2013 at 4:20 PM, cooldharma06 <cooldharma06 gmail com> wrote:
hi,

i prepared my xen-4.2.1 document with this mail. kindly refer the below attachment.

i installed libvirt 1.1.1 like this it giving the following error:

./autogen.sh --system --with-xen=yes
make
/daemon/libvirtd -d


then i checked with the virsh ->version
virsh # version
error: failed to connect to the hypervisor
error: no valid connection
error: Failed to connect socket to '/var/run/libvirt/libvirt-sock': No such file or directory

but virsh -version -> 1.1.1
and also libvirtd --version -> 1.1.1

how to solve the above error.

Small request i found the libvirt but its not active kindly make active that one. It will help the beginners.

regards,
cooldharma06


On Fri, Oct 4, 2013 at 9:52 PM, Jim Fehlig <jfehlig suse com> wrote:
cooldharma06 wrote:
> hi,
>
> i found something im my log: (libvirtd.log)
>
> i dont know about this. but it may be helpful for you. So i am
> forwarding this.
>
> 2013-09-26 11:43:58.507+0000: 10718: error : virDriverLoadModule:78 :
> failed to load module
> /usr/local/lib/libvirt/connection-driver/libvirt_driver_libxl.so
> /usr/lib/libxenlight.so.2.0: undefined symbol: xs_check_watch

Seems your libxenlight.so is not linked properly.  xs_check_watch is
provided by libxenstore, which should be linked with libxenlight

# ldd /usr/lib64/libxenlight.so.4.3 | grep libxenstore
libxenstore.so.3.0 => /usr/lib64/libxenstore.so.3.0 (0x00007faa807a5000)

As Dario mentioned elsewhere in this thread, you need to tell how you
"installed" Xen 4.2.1 from source.  Perhaps it is not
configured/built/installed properly.

Regards,
Jim

> 2013-09-26 11:43:58.790+0000: 10729: error : virCommandWait:2348 :
> internal error: Child process (LC_ALL=C
> PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
> HOME=/root USER=root LOGNAME=root /usr/bin/kvm -no-user-config -device
> '?' -device 'pci-assign,?' -device 'virtio-blk-pci,?' -device
> 'virtio-net-pci,?' -device 'scsi-disk,?' -device 'PIIX4_PM,?' -device
> 'usb-redir,?' -device 'ide-drive,?' -device 'usb-host,?' -device
> 'scsi-generic,?') unexpected exit status 1: Could not access KVM
> kernel module: No such file or directory
> failed to initialize KVM: No such file or directory
> No accelerator found!
>
> 2013-09-26 11:43:58.838+0000: 10729: error : virCommandWait:2348 :
> internal error: Child process (LC_ALL=C
> PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
> HOME=/root USER=root LOGNAME=root /usr/bin/kvm -no-user-config -device
> '?' -device 'pci-assign,?' -device 'virtio-blk-pci,?' -device
> 'virtio-net-pci,?' -device 'scsi-disk,?' -device 'PIIX4_PM,?' -device
> 'usb-redir,?' -device 'ide-drive,?' -device 'usb-host,?' -device
> 'scsi-generic,?') unexpected exit status 1: Could not access KVM
> kernel module: No such file or directory
> failed to initialize KVM: No such file or directory
> No accelerator found!
>
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
> 2013-09-26 12:20:14.030+0000: 10721: error : xenHypervisorDoV2Sys:1011
> : Unable to issue hypervisor ioctl 3166208: Permission denied
>
> *********
> suggest me some solutions.
>
> Regards,
> cooldharma06
>
>
>
>
> On Mon, Sep 30, 2013 at 6:36 PM, cooldharma06 <cooldharma06 gmail com
> <mailto:cooldharma06 gmail com>> wrote:
>
>     hi,
>
>     i am using debian flavor called BOSS.
>
>     *uname -a*
>     Linux boss 3.2.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.2.41-2 x86_64 GNU/Linux
>
>     i installed XEN-4.2.1 from the source.
>
>     *virsh # version*
>     error: failed to connect to the hypervisor
>     error: no valid connection
>     error: Failed to connect socket to
>     '/usr/local/var/run/libvirt/libvirt-sock': No such file or directory
>     *
>     *
>     *root boss[src]#libvirtd -v*
>     2013-09-30 13:05:36.836+0000: 8199: info : libvirt version: 1.1.2
>     2013-09-30 13:05:36.836+0000: 8199: error : libxlCapsInitHost:86 :
>     internal error: Failed to get node physical info from libxenlight
>     2013-09-30 13:05:36.836+0000: 8199: error :
>     libxlStateInitialize:1362 : cannot create capabilities for libxenlight
>     2013-09-30 13:05:36.836+0000: 8199: error : virStateInitialize:840
>     : Initialization of LIBXL state driver failed: internal error:
>     Failed to get node physical info from libxenlight
>     2013-09-30 13:05:36.836+0000: 8199: error : daemonRunStateInit:909
>     : Driver state initialization failed
>
>
>     *root boss[src]#libvirtd --version*
>     /opt/libvirt-1.1.2/daemon/.libs/lt-libvirtd (libvirt) 1.1.2
>
>     these are the things which is in my system.
>
>     Regards,
>     cooldharma06.
>
>
>
>     On Mon, Sep 30, 2013 at 4:23 PM, Dario Faggioli
>     <dario faggioli citrix com <mailto:dario faggioli citrix com>> wrote:
>
>         On lun, 2013-09-30 at 11:27 +0530, cooldharma06 wrote:
>         > hi,
>         >
>         Hi,
>
>         > thanks for your response.
>         >
>         >
>         > i cleaned that above one and installed in this following steps:
>         >
>         >
>         > * sudo apt-get install gcc make pkg-config libxml2-dev
>         libgnutils-dev
>         > libdevmapper-dev libcurl4-gnutls-dev python-dev libpciaccess-dev
>         > libxen-dev libnl-dev
>         >
>         Oh, so you are on Debian/Ubuntu... Which version (so that I
>         can try to
>         replicate your configuration) ?
>
>         > * ./configure = --prefix=/usr --localstatedir=/var
>         --sysconfdir=/etc
>         > --with-xen=yes --with-libxl=yes
>         >
>         Mmm... ok, that's the libvirt part. How did you install Xen?
>         I'm sure I
>         asked that already, but I can't remember whether or no you
>         answered (if
>         yes, sorry).
>
>         Last time I tired to compile libvirt with libxl=yes on a
>         Debian system
>         it was failing because of some issues with the Xen Debian
>         packages (or
>         so I recall), although that was with Xen 4.3.0.
>
>         So, did you also build Xen yourself or you apt-get installed it?
>
>         > root boss[daemon]#xl info -n
>         > host                   : boss
>         > release                : 3.2.0-4-amd64
>         > version                : #1 SMP Debian 3.2.41-2
>         > machine                : x86_64
>         > nr_cpus                : 8
>         > max_cpu_id             : 7
>         > nr_nodes               : 1
>         > cores_per_socket       : 4
>         > threads_per_core       : 2
>         > cpu_mhz                : 3392
>         > hw_caps                :
>         >
>         bfebfbff:28100800:00000000:00007f40:77bae3ff:00000000:00000001:00000281
>         > virt_caps              : hvm
>         > total_memory           : 3970
>         > free_memory            : 442
>         > sharing_freed_memory   : 0
>         > sharing_used_memory    : 0
>         > free_cpus              : 0
>         > cpu_topology           :
>         > cpu:    core    socket     node
>         >   0:       0        0        0
>         >   1:       0        0        0
>         >   2:       1        0        0
>         >   3:       1        0        0
>         >   4:       2        0        0
>         >   5:       2        0        0
>         >   6:       3        0        0
>         >   7:       3        0        0
>         > numa_info              :
>         > node:    memsize    memfree    distances
>         >    0:      4590        442      10
>         > xen_major              : 4
>         > xen_minor              : 2
>         > xen_extra              : .1
>         >
>         Mmm... I have to admit that the most of the testing I did when
>         working
>         on the patch for libvirt that introduced the call to
>         libxl_get_physinfo() that is failing, happened on Xen 4.3, but
>         I'm sure
>         I tested it with 4.2 a couple of times, and I don't see why it
>         wouldn't
>         work there...
>
>         If you tell me the precise version of the distro you're using
>         I'll see
>         if I can give it a try.
>
>         Regards,
>         Dario
>
>         --
>         <<This happens because I choose it to happen!>> (Raistlin Majere)
>         -----------------------------------------------------------------
>         Dario Faggioli, Ph.D, http://about.me/dario.faggioli
>         Senior Software Engineer, Citrix Systems R&D Ltd., Cambridge (UK)
>
>
>


Attachment: error_when_check_withoutXEND.png
Description: PNG image

Attachment: with_Xend_working.png
Description: PNG image


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]