[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt-users] Advice on virtio, or any virtualization solution for hdparm



On 01.02.2016 06:33, Peter Teoh wrote:
> At the present moment, my guest is running inside qemu and host is kvm
> intel, running Ubuntu 14.04, kernel is 4.3.0 stable.   From within the
> guest, when I run "hdparm -i /dev/sdb" on the guest, I get:
> 
> HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
> 
> as the error,but on the host, I will get the full harddisk/SSD info.
> 
> Can I know how to resolve this so that the output is the same for both host
> and guest?
> 
> My strace of hdparm from within the guest (just "-e ioctl" is traced):
> 
> ioctl(3, HDIO_GET_MULTCOUNT, 0x618ef0)  = -1 EINVAL (Invalid argument)
> ioctl(3, SG_IO, {'S', SG_DXFER_FROM_DEV, cmd[16]=[85, 08, 0e, 00, 00, 00,
> 01, 00, 00, 00, 00, 00, 00, 40, ec, 00], mx_sb_len=32, iovec_count=0,
> dxfer_len=512, timeout=15000, flags=0,
> data[512]=["@\0\377?7\310\20\0\0\0\0\0?\0\0\0\0\0\0\0HPAD0409105B"...],
> status=00, masked_status=00, sb[0]=[], host_status=0, driver_status=0,
> resid=0, duration=184, info=0}) = 0
> ioctl(3, HDIO_GET_IDENTITY, 0x7fffda088500) = -1 EINVAL (Invalid argument)
>  HDIO_GET_IDENTITY failed: Invalid argument
> +++ exited with 22 +++
> 

I guess this is qemu-kvm limitation. You'd better ask on qemu-devel list.

Michal


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]