[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [libvirt-users] Getting "unknown device type" when attaching NPIV (vHBA) to vm



On 01.02.2016 22:48, Vaknin, Rami wrote:
> Hi,
> 
> I'm trying to attach a host FC HBA to VM (NPIV).
> 
> Running ovirt 3.5 on CentOS 6.7, libvirt-0.10.2-46.el6_6.6.x86_64, I created vHBA using nodedev-create command - see below HBA and vHBA.
> I wrote a vdsm hook which appends the vHBA xml stanza to the devices xml element but the vm start starts without the vHBA device.
> 
> Also, when trying to attach the device manually as a live device - I get:
> 2016-02-01 21:30:24.216+0000: 129764: debug : qemuDomainObjBeginJobInternal:847 : Starting job: modify (async=none)
> 2016-02-01 21:30:24.216+0000: 129764: error : virDomainDeviceDefParse:8136 : XML error: unknown device type
> 
> Could you please help?
> 
> virsh # nodedev-dumpxml scsi_host6
> <device>
>   <name>scsi_host6</name>
>   <parent>pci_0000_08_00_0</parent>
>   <capability type='scsi_host'>
>     <host>6</host>
>     <capability type='fc_host'>
>       <wwnn>20000024ff57d848</wwnn>
>       <wwpn>21000024ff57d848</wwpn>
>       <fabric_wwn>20018c604f101321</fabric_wwn>
>     </capability>
>     <capability type='vport_ops' />
>   </capability>
> </device>
> 
> 
> virsh # nodedev-dumpxml scsi_host15
> <device>
>   <name>scsi_host15</name>
>   <parent>scsi_host6</parent>
>   <capability type='scsi_host'>
>     <host>15</host>
>     <capability type='fc_host'>
>       <wwnn>5001a4a84992572a</wwnn>
>       <wwpn>5001a4a76965d7b8</wwpn>
>       <fabric_wwn>20018c604f101321</fabric_wwn>
>     </capability>
>   </capability>
> </device>
> 
> 
> The xml I appends:
> 
>   <devices>
> ...
>       <device>
>         <name>scsi_host16</name>
>         <parent>scsi_host7</parent>
>         <capability type="scsi_host">
>           <host>16</host>
>           <capability type="fc_host">
>               <wwnn>5001a4a8cd978a73</wwnn>
>               <wwpn>5001a4afa86a7378</wwpn>
>               <fabric_wwn>20018c604f101411</fabric_wwn>
>           </capability>
>       </capability>
>       </device>
>       <device>
>         <name>scsi_host15</name>
>         <parent>scsi_host6</parent>
>         <capability type="scsi_host">
>           <host>15</host>
>             <capability type="fc_host">
>               <wwnn>5001a4a84992572a</wwnn>
>               <wwpn>5001a4a76965d7b8</wwpn>
>               <fabric_wwn>20018c604f101321</fabric_wwn>
>             </capability>
>         </capability>
>       </device>
> 
>   </devices>
> 

This is not how you attach a hostdev to a domain. You need to be looking
at <hostdev/>:

http://libvirt.org/formatdomain.html#elementsHostDev

Michal


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]