[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: pam_smb sais: "no server.."



Check that the NT servers are in the local hosts file perhaps, sometimes
this is necessary so add lines to /etc/hosts with the NT server name (just
the first bit not the fully qualified) and the IP address ..

Dave.

On Wed, 8 Dec 1999, Alvar Freude wrote:

> Hi,
> 
> 
> > you are running 1.3.x version of pam_Smb ,. you need to run the daemon
> > pamsmbd as per the docs...
> 
> hm, but I was running pam_smb 1.15! (and the pa_smbd was also running)
> 
> Now I tried it with 1.3.x ==> always the same, and the pamsmbd is
> running (a newly compiled one).
> 
> 
> 1.3.x:
> 
> Dec  7 23:55:46 news pamsmbd[29337]: db_get: found no entry return ENOENT
> Dec  7 23:55:46 news pamsmbd[29337]: Reauthenticating user alvar.freude
> alvar.freude AKADEMIE MAIN SERVER
> Dec  7 23:55:57 news blank: pamsmbm: no server...
> Dec  7 23:55:57 news blank: pam_smb: got back 2 username alvar.freude
> 
> 
> it seems that pamsmbd after each try always terminated himself!
> 
> 
> 
> 1.15 without a running pamsmbd:
> 
> Dec  7 23:33:48 news blank: pam_smb: Local UNIX username/password check incorrect.
> Dec  7 23:33:48 news blank: pam_smb: Configuration Data, Primary MAIN,
> Backup SERVER, Domain AKADEMIE.
> 
> ==> but the authentification also fails.
> 
> This logs not always appears!
> 
> 
> What is going wrong?!? 
> 
> 
> thanx!
> 
>   Alvar
> 
> 

-- 
------------ David Airlie, David.Airlie@ul.ie,airlied@skynet --------
Telecommunications Research Centre, ECE Dept, University of Limerick \
http://www.csn.ul.ie/~airlied	-- Telecommunications Researcher      \
--- TEL: +353-61-202695 -----------------------------------------------



[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index] []