[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Pam-list Digest, Vol 18, Issue 3



I think I worked it out.
I boot up in single user mode. got the root shell.
* Reinstalled the libpam-modules, libpam0g, libpam-runtime. 
  #apt-get install --reinstall libpam-modules
  But it didn't work.
* I had 0.76-22, but compiled 0.80 which messed up the system.
* I found 3 files (libpam*.so) in /lib directory pointing to
libpam*.so.0.80. So I changed them to point libpam*.so.0.76 (old pam).
* Now it seems to be working.

Thank you Igmar for telling me to login in single user mode
Raj

On 8/18/05, pam-list-request redhat com <pam-list-request redhat com> wrote:
> Send Pam-list mailing list submissions to
>         pam-list redhat com
> 
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
>         https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pam-list
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
>         pam-list-request redhat com
> 
> You can reach the person managing the list at
>         pam-list-owner redhat com
> 
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Pam-list digest..."
> 
> 
> Today's Topics:
> 
>    1. pam_exim installing , server crashed, please help (Raj Gautam)
>    2. Re: pam_exim installing , server crashed, please help
>       (Igmar Palsenberg)
> 
> 
> 
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Raj Gautam <raj list gmail com>
> To: pam-list redhat com
> Date: Wed, 17 Aug 2005 20:09:23 -0500
> Subject: pam_exim installing , server crashed, please help
> I am working with debian 3.1.
> I installed exim as a mail server. In order to enable stmp
> authentication with (md5 support) /etc/password (ie through pam), I
> installed pam_exim following the instructions at
> http://www.e-admin.de/pam_exim/ :
> * I downloaded latest version of Linux-Pam-modules from
> http://kernel.org/pub/linux/libs/pam/
> (http://kernel.org/pub/linux/libs/pam/pre/library/Linux-PAM-0.80.tar.gz)
> , untarred in /usr/local/ and inside it downloaded pam_exim from
> http://www.e-admin.de/pam_exim/pam_exim.tgz
> * configured and make all. all the 'so' files where in respectives
> modules directory, so I finally did "make install" which i should not
> have done. It installed all the pam so's in /lib/security replacing
> the old ones.
> *  Exim authentication worked fine with pam_exim.so,
> ***
> But all the system authentication broke including normal login on tty.
> Now the system  is locked. Non other authentication works including ssh
> Please Help.
> Any help is appreciated.
> 
> PS:I can get in the box by booting in single user mode but cannot revert back.
> 
> 
> 
> 
> 
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Igmar Palsenberg <maillist jdimedia nl>
> To: Pluggable Authentication Modules <pam-list redhat com>
> Date: Thu, 18 Aug 2005 07:48:06 +0200 (CEST)
> Subject: Re: pam_exim installing , server crashed, please help
> 
> > * I downloaded latest version of Linux-Pam-modules from
> > http://kernel.org/pub/linux/libs/pam/
> > (http://kernel.org/pub/linux/libs/pam/pre/library/Linux-PAM-0.80.tar.gz)
> > , untarred in /usr/local/ and inside it downloaded pam_exim from
> > http://www.e-admin.de/pam_exim/pam_exim.tgz
> > * configured and make all. all the 'so' files where in respectives
> > modules directory, so I finally did "make install" which i should not
> > have done. It installed all the pam so's in /lib/security replacing
> > the old ones.
> 
> On a production machine ? That's not good, since Debian already has PAM
> installed :
> 
> ouzo:/etc/pam.d# dpkg --list | grep pam
> ii  libpam-krb5    1.0-12         PAM module for MIT Kerberos
> ii  libpam-modules 0.76-22        Pluggable Authentication Modules for PAM
> ii  libpam-runtime 0.76-22        Runtime support for the PAM library
> ii  libpam0g       0.76-22        Pluggable Authentication Modules library
> ii  libpam0g-dev   0.76-22        Development files for PAM
> 
> > *  Exim authentication worked fine with pam_exim.so,
> > ***
> > But all the system authentication broke including normal login on tty.
> > Now the system  is locked. Non other authentication works including ssh
> 
> Make sure you have networking going, and issue :
> 
> apt-get install --reinstall libpam-modules libpam-runtime libpam0g
> 
> 
> regards,
> 
>         Igmar
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Pam-list mailing list
> Pam-list redhat com
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/pam-list
> 
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]