[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: pam/winbind user not found problem



On Wed, Jul 15, 2009 at 11:29 AM, Landon M. Kelsey,
III<landonmkelsey hotmail com> wrote:
> What is the best starter documentation on pam?
> Save me a web search!
>
> -----Original Message-----
> From: pam-list-bounces redhat com [mailto:pam-list-bounces redhat com] On
> Behalf Of Terry
> Sent: Wednesday, July 15, 2009 10:49 AM
> To: pam-list redhat com
> Subject: pam/winbind user not found problem
>
> Hello,
>
> Sorry for the generic subject. I am not sure how to classify the
> problem more accurately.
>
> I am running pam-0.99.6.2-4.el5 on RHEL 5.3.  I have an application
> that uses pam.  Out of the box, it has this configuration file in
> /etc/pam.d:
> #%PAM-1.0
> auth       include      system-auth
> account    include      system-auth
> password   include      system-auth
>
> My system auth contains this:
> auth        required      pam_env.so
> auth        sufficient    pam_unix.so nullok try_first_pass
> auth        requisite     pam_succeed_if.so uid >= 500 quiet
> auth        sufficient    pam_winbind.so use_first_pass
> auth        required      pam_deny.so
> account     required      pam_unix.so broken_shadow
> account     sufficient    pam_localuser.so
> account     sufficient    pam_succeed_if.so uid < 500 quiet
> account     [default=bad success=ok user_unknown=ignore] pam_winbind.so
> account     required      pam_permit.so
> password    requisite     pam_cracklib.so try_first_pass retry=3
> password    sufficient    pam_unix.so md5 shadow nullok try_first_pass
> use_authtok
> password    sufficient    pam_winbind.so use_authtok
> password    required      pam_deny.so
> session     optional      pam_keyinit.so revoke
> session     required      pam_limits.so
> session     [success=1 default=ignore] pam_succeed_if.so service in
> crond quiet use_uid
> session     required      pam_unix.so
> session     required      pam_mkhomedir.so skel=/etc/skel umask=077
>
> SSH authentication with active directory accounts works just fine.
> The usernames are formatted as DOMAIN+username.  However, they do not
> work with this application for some reason.  The developer claims that
> the formatting shouldn't be a problem with their app so I am double
> checking here.   When I try to auth with the application, I get this
> in /var/log/secure:
>
> Jul 15 10:40:59 omadvdss01c DS-System[6827]: pam_unix(dssystem:auth):
> check pass; user unknown
> Jul 15 10:40:59 omadvdss01c DS-System[6827]: pam_unix(dssystem:auth):
> authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost=
> Jul 15 10:40:59 omadvdss01c DS-System[6827]:
> pam_succeed_if(dssystem:auth): error retrieving information about user
> DOMAIN+username
>
> Just to prove I can see that user, here is a 'getent passwd':
> DOMAIN+username:*:15000:15019:User Name:/home/DOMAIN/username:/bin/bash
>
> Any ideas?

Here's a start:

http://tinyurl.com/kvd639


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]