[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

RE: DLink DFE-530TX



I've had problems with a D-Link DFE-530TX+ Rev.D2 under Mandrake recently.
Under the recently released Mandrake MNF firewall, the installation assigns
the 8193too module to the card.  The system had 3 identical cards in it, and
I could assign a static IP to any card and use it fine, but none of them
would get an address using dhcp - either through my cable modem or my own
local dhcp server.  I replaced one of the cards with a Netgear FA310 and it
worked fine.

I haven't tried one of these cards under RH9 yet.  Could be a non
distro-specific driver problem.

Sincerely,
Jim Hubbard

              .--.
             |o_o |
             |:_/ |
            //   \ \
           (|     | )
          /'\_   _/`\
          \___)=(___/

Rockingham County Linux Users Group
        www.rock.lug.net
____________________________________




> -----Original Message-----
> From: psyche-list-admin redhat com
> [mailto:psyche-list-admin redhat com]On Behalf Of James McArthur
> Sent: Sunday, December 15, 2002 7:40 PM
> To: psyche-list redhat com
> Subject: Re: DLink DFE-530TX
>
>
> Hi,
>
> Ah, something I forgot to mention ;)
>
> The DFE530TX I have is a Rev C.. the Rev B uses the Via-Rhine module.
> (And AFAICR the Rev A doesnt work at all)
>
> Sorry ;)
>
> James
>
> On Mon, 2002-12-16 at 09:28, shrek-m gmx de wrote:
> > James McArthur schrieb:
> >  > Hi,
> >  >
> >  > Has anyone else out there got a DFE530Tx inside their RH8 box? (Its a
> >  > RealTek 8139 based PCI card)
> >  >
> >
> > if i do remeber right:
> > redhat recognize it since rhl 6.2 as via-rhine
> > take a look in the hcl
> >
> > under rhl 8.0
> > #lsmod --> via-rhine
> > #modprobe via-rhine  --> ok
> >
> > vi /etc/modules.conf
> >    alias eth0 via-rhine
> >
> >        everywhere via-rhine
> >
> >
> >  > The driver that ships with RH8 (8139too) causes a severe
> lockup with the
> >  > card when the card hits high utilisation - so severe that a
> power cycle
> >  > is required. The light on the switch starts to flash at
> about 5Hz, which
> >  > is nothing like the normal 'data transfer' indication.
> >  >
> >  > I downloaded and installed the rtl8139.c module from
> scyld.com and now
> >  > the problems appear to have disappeared.
> >  >
> >  > So.. anyone else had problems like this?
> >  >
> >  > James
> >  >
> >
> > with rhl 6.2/7.3/8.0  absolutely no problems with the d-link DFE-530TX
> >
> > --
> > shrek-m
> >
> --
> James McArthur <jamesm pcorp com au>
> Michael:
> 	Hi.  I'm Michael Jackson, from The Jacksons.
>
> Homer:	I'm Homer Simpson, from the Simpsons.
>
> 		   Stark Raving Dad
>





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]