[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

PCMCIA/IRQ problems



Hello,

I have done a base install of psyche on a NEC versa 6030x laptop

Everything is fine so far except PCMCIA. I have a slimSCSI adaptec
1460B card which was working perfectly with RH 7.2 on the same laptop.

Now I only hear the first beep when I plug the card in. I have pasted
an excerpt of dmesg below. I have the feeling that I have forgotten
some essential file in the custom install, but can't figure out which
one. Any help is appreciated: if further info is needed, just ask, I
didn't want to paste/attach too many files all together.

For the record, if I plug in a network card, it gives one beep, and
then the laptop freezes completely: only power down solves the
problem.

	TIA,
		Marco Fioretti

#################################################################
dmesg excerpt

parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP,TRISTATE]
ohci1394: pci_module_init failed
ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
Linux Kernel Card Services 3.1.22
  options:  [pci] [cardbus] [pm]
PCI: No IRQ known for interrupt pin A of device 00:03.0. Please try
using pci=biosirq.
PCI: No IRQ known for interrupt pin B of device 00:03.1. Please try
using pci=biosirq.
Yenta IRQ list 0a80, PCI irq0
Socket status: 30000006
Yenta IRQ list 0a80, PCI irq0
Socket status: 30000006
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: excluding 0xc00-0xc17
cs: IO port probe 0x0100-0x04ff: excluding 0x220-0x22f 0x378-0x37f
0x388-0x38f 0x398-0x39f 0x4d0-0x4d7
cs: IO port probe 0x0a00-0x0aff: clean.
cs: memory probe 0xa0000000-0xa0ffffff: clean.
SCSI subsystem driver Revision: 1.00
aha152x: processing commandline: ok
aha152x: BIOS test: passed, detected 1 controller(s)
aha152x: resetting bus...
aha152x0: vital data: rev=1, io=0x340 (0x340/0x340), irq=9, scsiid=7,
reconnect=enabled, parity=enabled, synchronous=disabled, delay=100,
extended translation=disabled
aha152x0: trying software interrupt, lost.
aha152x0: IRQ 9 possibly wrong.  Please verify.
aha152x_cs: no SCSI devices found
Trying to free nonexistent resource <00000340-0000035f>





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]