[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Bring up Ethernet



On Sunday 16 February 2003 11:27 am, John Nall wrote:
> Well (sigh), after wrestling with this problem for several days, I've
> decided to go back to basics and ask the questions that perhaps I
> should have started with.
>
> PROBLEM:  I cannot get ethernet working for two RH8.0 machines to
> communicate with each other.
>
> STATUS:  Two machines, side by side, both running RH8.0.  Both
> machines also can run Windows and the network works OK when using
> that.  All extranous things have been removed -- two machines are now
> connected by a single cable (with the proper reverses -- yellow cable
> -- it works).
>
> Both machines are configured as "workstations" and both have
> additional packages installed to be sure all networking software is
> there (probably went overboard in installing packages I do not need).
>
> Following the instructions under the Redhat "Customization"
> documentation I do SYSTEM SETTINGS --> NETWORK DEVICE CONTROL.  Both
> machines show eth0.
>
> However, when I try to "activate" the eth0 device it fails.

By activate, I assume you mean "ifconfig eth0 up"?

mw
>
> So, where do I begin?   I am a great believer in RTFM but do not know
> where to start over and above where I already started.
>
> Thanks, JOHN

-- 
Registered Linux - 256979
NRA Life
ARS: WØTMW








-- 
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by F-Prot and MailScanner, 
and is believed to be clean.





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]