[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Solved ! Re: Very weird : X not loading just for one user !!!



Hello all,

I have found the solution !!!!

Actually it was due to a change in my .bashrc file.

I had found the following line in my .bashrc file :

#PS1='CEDRIC {\h \w} $ '

I knew that this would change the subject line in the console and xterms and decided to give it a try. So I uncommented it out.

When this line is uncommented, loading of the windowmanager is blocked. When it is uncommented, my Xclients file executes ok !!.

I have no idea what is causing this exactly. But maybe this will help somebody in the future.

Thanks to all for your help.


Le 2003.03.13 21:48, Thomas Dodd a écrit?:


Cédric Chausson wrote:
It comes from the .Xclients. I had modified that file some time ago to load IceWM and some other programs. And it was working perfectly ! I am at a loss to find what has caused the change in behaviour.

Try adding some debuggin statements to .Xclients Check that all the exececutables are still correct, something may have changed one of them. Anything in .xsession-errors or /var/log/XFree86.0.log

start X like before, once it finishes loading and you have the black screen, X cursor, and no disk access, go back to the console.

There do "export DISPLAY=:0.0" then 'sh .Xclients' to try and find where and what is not working.

The content of my .Xclients file is the following:

=====================================================
# run profile to set $PATH and other env vars correctly
. $HOME/.bash_profile

what was the recent change?
Try adding 'env >> $HOME/.xsession-errors' and check if anything is odd.


# setup background
#xsetroot -solid '#056'

# setup mouse acceleration
#xset m 3 1 # run initial programs
/usr/local/bin/chbg -scenario /home/Cedric/chbg/Cedric1 &
/home/Cedric/bin/sigalea.sh &

I don't know these. You might try commenting them out. Since you are left with a black screen I'm guesstin chbg isn't working. I doubt you are setting the background to black :)



gnome-panel &
I don't think it is ever getting this far. So no panel, and no windowmanager.

#Allumer clavier numerique

if [ -x /usr/bin/X11/numlockx ]; then
    /usr/bin/X11/numlockx on
fi

# start icewm, and run xterm if it crashes (just to be safe)
exec icewm || exec xterm -fg red

Everytthiong looks OK. I don't know some of this, but I think the changes in you profile are likely the problem.


-Thomas



--
Psyche-list mailing list
Psyche-list redhat com
https://listman.redhat.com/mailman/listinfo/psyche-list
--
Murphy's Laws:
	(1) If anything can go wrong, it will.
	(2) Nothing is as easy as it looks.
	(3) Everything takes longer than you think it will.





[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]