[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Help Needed: My RHEL5 box suddenly stopped accepting e-mails



Hi Richard,



Thanks for your reply.



I had saved off /etc/mail when we first got email working properly on my
system (a couple of years ago) and I compared the current sendmail.cf to the
"known good" copy.  The only difference I see is that IT has uncommented the
following line:



O Timeout.ident=0



With respect to sendmail.mc, the version currently used by the system had
the following lines commented out:



MASQUERADE_AS(`mydomain.com')dnl

FEATURE(masquerade_envelope)dnl

MASQUERADE_DOMAIN(localhost)dnl

MASQUERADE_DOMAIN(localhost.localdomain)dnl



I'm not too experienced with sendmail, but it doesn't appear to me as if the
changes above would result in the problem I am having; does it?



Regards,



-- 

Mun


On Fri, May 6, 2011 at 4:13 PM, lists-redhat <
replies-lists-b3z1-redhat listmail innovate net> wrote:

> check your /etc/sendmail.cf and .mc files. by default the rhel
> sendmail is set to only accept localhost mail. a modified
> sendmail.cf has to have been put in place to change this, so if this
> reverted to the default that would account for what you are seeing.
>
>
>  - Richard
>
>
>
> ------------ Original Message ------------
> > Date: Friday, May 06, 2011 03:32:16 PM -0700
> > From: Mun <mjelists gmail com>
> > To: redhat-list redhat com
> > Subject: Help Needed: My RHEL5 box suddenly stopped accepting
> e-mails
> >
> > Hi,
> >
> > Particulars:
> >    Red Hat Enterprise Linux Client release 5.6 (Tikanga)
> >
> > This last Thu morning (05.05.2011) my RHEL5 suddenly stopped
> > accepting e-mails from other than itself.  I don't know if the
> > following is related, but the following updates were done around
> > the time of the problem starting:
> >
> > ------------------------------ Delimiter BEGIN
> > -------------------------------- May 05 08:28:43 Updated:
> > xmlsec1-1.2.9-8.1.2.x86_64
> > May 05 08:28:44 Updated: 1:autofs-5.0.1-0.rc2.143.el5_6.2.x86_64
> > May 05 08:28:45 Updated: xmlsec1-1.2.9-8.1.2.i386
> > May 05 08:28:46 Updated: xmlsec1-devel-1.2.9-8.1.2.i386
> > May 05 08:28:46 Updated: xmlsec1-devel-1.2.9-8.1.2.x86_64
> > ------------------------------- Delimiter END
> > ---------------------------------
> >
> > I have since downgraded those packages, but it hasn't helped.  My
> > IT department has checked various things and they say everything
> > looks okay--but there is no explanation for why my system won't
> > accept e-mail.
> >
> > I can watch the network traffic via tcpdump and send myself an
> > e-mail from our exchange server and I see my system and the
> > exchange server exchanging packets; but my system apparently is
> > not accepting the e-mail.  And exchange will eventually send a
> > "Delivery Delayed" message.
> >
> > If I can't get this resolved I will be forced to use Outlook :(
> >
> > Any assistance would be *greatly* appreciated.
> >
> > Regards,
> >
> > --
> > Mun
>
> ------------ End Original Message ------------
>
>
>


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]