[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: Netgear WAG511 Card in FC4



On Sat, Jun 18, 2005 at 08:15:30PM -0400, R L wrote:
> Ok, well mine is in Taiwan.  I did what you said and my dmesg says
> Loaded prism54 driver, version 1.2.  And I have it loaded as a module.
>  So that is good.  However, when I do "iwconfig", I get:
> 
> lo    no wireless extensions
> eth0  no wireless extensions
> sit0   no wireless extensions
> 
> And when I do iwconfig eth0 essid 123456 I get:
> 
> SET failed on device eth0 ; Operation not supported.
> 
> eth0 is my pc slot WAG511 card right?

I don't know. That depends on what other network interfaces your laptop
has. Do you have a built-in wired ethernet interface? Most probably yes,
so this will end up as eth0, and your WG511 as eth1. So that
lo/eth0/sit0 have no wireless extension support is absolutely correct.

> It's not sit0 right? I tried sit0 and it wouldnt even load the prism
> driver.

No, sit0 is a virtual interface used for IPv6 tunneling. Just ignore.

> Now why can't I configure eth0 with iwconfig?

Because it's most probably your wired ethernet interface. Try eth1

Also check: fgrep " eth" /var/log/dmesg and you'll see what devices
are detected as ethX

If you got this clarified, you should use the network configuration
tool to configure your card. No need to fiddle with iwconfig etc.


Best regards,
Daniel

-- 
CLUE-RIPE -- Jabber: dr cluenet de -- dr IRCnet -- PGP: 0xA85C8AA0


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]