[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]

Re: [K12OSN] Problems after LTSP update: No local USB, LocalApps can no longer save to profile



-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1


On Sep 15, 2010, at 8:42 AM, Mathieu Pelletier wrote:

Greetings,

I recently updated my ltsp image (which was working well) and i have now lost local devices. I checked in lts.conf to see if the update had messed with my config, but everything there appears to be the same (both in /var/lib/tftpboot/ltsp/i386/lts.conf and /opt/ ltsp/i386/etc/lts.conf). Does anyone have any idea what has changed? How can I fix this?

Also, it appears that local apps (I have firefox and OpenOffice running local, or I DID) can no longer save to profiles /home/ username/ (now this is outside the chroot directory). Before I could run the local apps (chrooted) and save to /home/username (outside chroot). I was originally a little confused by that behaviour, but I got used it. Now that its gone, I am at a loss. I understand why the local app might not write/read the non-chroot directory, but the change has changed and created some logistical challenges. How can I fix this?

Is /home still exported on the server, or isn't it being mounted on the client. I'm assuming that the client needs to NFS mount /home for local apps to work.


~Thanks for the help!

Mathieu Pelletier
Biblical Studies Department
Theological College of Zimbabwe

Tel: +263 9 287032/3  Ext: 214
mpelletier tcz co zw
www.tczonline.com
Chat <gtalk.png>Google Talk: mkpelletier <skype.png>Skype: mathieu.pelletier


On 09/11/2010 06:00 PM, k12osn-request wrote:

Send K12OSN mailing list submissions to k12osn redhat com To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit https:// www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn or, via email, send a message with subject or body 'help' to k12osn-request redhat com You can reach the person managing the list at k12osn- owner redhat com When replying, please edit your Subject line so it is more specific than "Re: Contents of K12OSN digest..." Today's Topics: 1. Re: Sever load , calculating (Barry Cisna) 2. Re: Sever load , calculating (Les Mikesell) 3. ltsp-5.2.4-5.rpm's ready for testing (i686 & x86_64) (Gavin Spurgeon) 4. Re: Sever load , calculating (Barry Cisna) 5. Re: *NEW* ltsp-5.2.4-1.rpms are HERE !!!!!!!! (Brian Fristensky) 6. Re: Sever load , calculating (Charlie) 7. Re: *NEW* ltsp-5.2.4-1.rpms are HERE !!!!!!!! (Patrick Fleming) --------------------------------------------------------------------- - Message: 1 Date: Fri, 10 Sep 2010 12:59:29 -0500 From: Barry Cisna <cisna-barry wc235 k12 il us> To: K12LTSP Mailing List <k12osn redhat com> Subject: Re: [K12OSN] Sever load , calculating Message-ID: <1284141569 18540 36 camel hi2 wc235 k12 il us> Content-Type: text/plain Hello All, Thanks to all for ideas... OK, I did find a couple interesting things in regards to CPU info. (This is listed in dmesg as P4/Xeon Extended,,blah,,blah,,,) When doing an cat /proc/cpuinfo The OS is seeing the processor as only 1,so I must have jacked upped and didn't enable 'hyper-threading' in the system bios. My bad. I think Monday I'll go into Bios and enable this and see if the thing boots up alright? Anyone have any ideas on this try?,,,:) Also when I do an dmesg | grep CPU,,,I get a line saying " CPU0 Temperature above threshold,cpu clock throttled". So I am guessing this could be hindering performance somewhat? All fans appear correct as I popped open the case lid and they seem to be spinning like mad as they should. Also In regards to question when I run top,I never see any processes eating cpu at all. This is what has me puzzled for the heavy loads showing at times? Take Care, BC ------------------------------ Message: 2 Date: Fri, 10 Sep 2010 13:49:18 -0500 From: Les Mikesell <lesmikesell gmail com> To: k12osn redhat com Subject: Re: [K12OSN] Sever load , calculating Message-ID: <4C8A7DAE. 1020401 gmail com> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed On 9/10/2010 12:59 PM, Barry Cisna wrote:

Hello All, Thanks to all for ideas... OK, I did find a couple interesting things in regards to CPU info. (This is listed in dmesg as P4/Xeon Extended,,blah,,blah,,,) When doing an cat /proc/ cpuinfo The OS is seeing the processor as only 1,so I must have jacked upped and didn't enable 'hyper-threading' in the system bios. My bad. I think Monday I'll go into Bios and enable this and see if the thing boots up alright? Anyone have any ideas on this try?,,,:) Also when I do an dmesg | grep CPU,,,I get a line saying " CPU0 Temperature above threshold,cpu clock throttled". So I am guessing this could be hindering performance somewhat? All fans appear correct as I popped open the case lid and they seem to be spinning like mad as they should. Also In regards to question when I run top,I never see any processes eating cpu at all. This is what has me puzzled for the heavy loads showing at times?
The ide drives sound like the weak link in that system. What do you see in %iowait with sar or iostat? And what kind of times do you see as the lower number from 'htparm -t -T devicename'? If it seems low, (below 50MB/sec or so), look through dmseg or /var/log/ messages to see how it is detected. You should see something like: hda: 488397168 sectors (250059 MB) w/8192KiB Cache, CHS=30401/255/63, UDMA(100) If it isn't UDMA(100) or higher you might need a newer controller - or lower modes can be triggered by a bad or old style cable.
<gtalk.png><skype.png>
_______________________________________________
K12OSN mailing list
K12OSN redhat com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/k12osn
For more info see <http://www.k12os.org>

-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.9 (Darwin)

iEYEARECAAYFAkyRkBUACgkQxWV7OPa/g5FhAQCdHwmGkeynMt3QgKoboY1yX7U+
VzAAni/d7wF1gqnD7PQ9z595ccGyWbFv
=k+4n
-----END PGP SIGNATURE-----


[Date Prev][Date Next]   [Thread Prev][Thread Next]   [Thread Index] [Date Index] [Author Index]